Η Ελλάδα θρηνεί- Σερραίος περιγράφει τις δραματικές εικόνες που έζησε με τη μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι

Όλη η Ελλάδα θρηνεί από χθες με τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Αττική και μέχρι αυτή την ώρα έχουν καταγραφεί 49 νεκροί και 156 τραυματίες.

Ο κ. Μάκης Αλμασίδης από την Κάτω Αμπέλα Σερρών, βρέθηκε χθες στην περιοχή για επαγγελματικούς λόγους και έζησε από κοντά όλη της φρίκη.

Ο κ. Αλμασίδης μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή «κάθε μέρα καλημέρα» και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Κώττα για τις τραγικές ώρες που έζησε.

Ο ίδιος έφτασε στο ξενοδοχείο «Μυρτώ» στο Μάτι, το οποίο δεν υπάρχει πια κάηκε ολοσχερώς, γύρω στις 12 το μεσημέρι και το μεσημέρι στις 2 έπεσε για ύπνο, άνοιξε το κλιματιστικό, αλλά για καλή του τύχη άφησαε το παράθυρο λίγο ανοιχτό.

«Κάποια στιγμή ξύπνησα από τη ζέστη και διαπίστωσα ότι το ρεύμα ήταν κομμένο. Σηκώθηκα και στο δωμάτιο είχε πολύ καπνό. Βγήκα στο μπαλκόνι και είδα τα δέντρα να καίγονται. Νόμιζα ότι έβλεπα εφιάλτη. Βγήκα κατευθείαν από το δωμάτιο και είδα ότι υπήρχαν παντού καπνοί και φώναζα στα δωμάτια για να δω αν είχε κόσμο. Δεν μπορούσα να δω τίποτε μπροστά μου. Ευτυχώς είχα μαζί μου φακό, γιατί τα πάντα ήταν σκοτεινά,» περιγράφει ο κ. Αλμασίδης και συνεχίζει:

«Δεν μπορούσα να βγω από μπροστά γιατί είχε μπλοκαριστεί η είσοδος από πεσμένα δέντρα και από την πυρκαγιά και επέλεξα να πάω από την πίσω πόρτα, η οποία όμως ήταν κλειδωμένη. Όπως επέστρεφα συνάντησα δύο ανθρώπους οι οποίοι είχαν τραυματιστεί, είχαν εγκαύματα και ζήτησαν τη βοήθειά μου. Τους πήγα σε ένα δωμάτιο και τους είπα να περιμένουν για να πάω να βρω βοήθεια, να βρω κάποιον να έρθει να μας βγάλει. Πήρα μια βρεγμένη πετσέτα, την έβαλα στο πρόσωπό μου, ανέβηκα στην πάνω είσοδο την κεντρική και είδα ότι τα πάντα καίγονταν. Βγήκα στη λεωφόρο Μαραθώνα αναζητώντας βοήθεια. Ήμουν έτοιμος να λιποθυμήσω και κάποια στιγμή μετά από 10 λεπτά πέρασε ένα πυροσβεστικό, με είδαν, μου έδωσαν μία φιάλη οξυγόνου και τους είπα ότι υπήρχαν στο ξενοδοχείο άλλα δύο άτομα».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •