Βιοκαλλιεργητές Λακωνίας: «Πολλά τα θύματα του αρρωστημένου συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ»

Αποτέλεσμα του αρρωστημένου, όπως το χαρακτηρίζει συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ, αποτελούν οι καταστάσεις απορριπτόμενων και δικαιούχων του προγράμματος βιολογικής γεωργίας, σύμφωνα με την Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας.
Σε επιστολή της προς τους αρμόδιους φορείς, η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας ζητά τα ονοματεπώνυμα όσων υπογράφουν τις καταστάσεις δικαιούχων και απορριπτομένων, για να αποδοθούν οι ευθύνες συγκεκριμένα, για την μη τήρηση της νομοθεσίας και την παραβίαση της νομιμότητας.

Αναλυτικά, στην επιστολή τονίζονται τα εξής:

«Για μια ακόμη φορά, τα αρρωστημένα μυαλά, του αρρωστημένου συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά από πολύ καθυστέρηση ξανακτύπησαν. Οι πληρωμές για το παλιό πρόγραμμα της Βιολογικής Γεωργίας του ΠΑΑ 2007-2013 Μέτρο 2.1.4 και για το έτος 2016 και χωρίς να έχουν εξεταστεί οι ενστάσεις του 2015, δείχνουν για μια ακόμη φορά ότι γίνονται κατά το δοκούν. Οι απορριπτόμενοι στη ΔΑΟΚ Λακωνίας και πάλι κρατούν τα πρωτεία και ο αριθμός αυτών έφτασε στους 81.

Κύριοι της ΔΑΟΚ Λακωνίας, της ΔΑΟ Πελοποννήσου και του ΟΠΕΚΕΠΕ, αυτά που καταγράφετε στις καταστάσεις Απορριπτομένων και Δικαιούχων είναι αποτέλεσμα του αρρωστημένου συστήματος που συντηρείτε με δική σας ευθύνη καθ’ όλη τη διάρκεια της πενταετίας του προγράμματος και θα πρέπει να διερευνηθεί και πάλι περίπτωση αδιαφανούς διαδικασίας. Τώρα πλέον το λόγο, εκτός του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης θα έχουν ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και οι Εισαγγελείς Διαφθοράς.

Η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας με αίτημά της ζητά τα ονοματεπώνυμα όσων υπογράφουν τις καταστάσεις δικαιούχων και απορριπτομένων, για να αποδοθούν οι ευθύνες συγκεκριμένα, για την μη τήρηση της νομοθεσίας και την παραβίαση της νομιμότητας. Επίσης ενημερώνεται η Επιτροπή Αναφορών καθώς και η OLAF.

Κύριε Αραχωβίτη Βουλευτή Λακωνίας – Επικεφαλή ΕΠΕΚΕ δεν μπορείτε να συνεχίσετε να είσαστε άφωνος και άβουλος. Αυτοί που διασύρονται είναι βιοκαλλιεργητές του Νομού σας. Θα πρέπει να δώσετε κάποιες εξηγήσεις και εσείς! Πώς είναι δυνατόν για μια ακόμη φορά πάλι κάποιοι, σκανδαλωδώς ευνοούμενοι, με τους κωδικούς απόρριψης 23121 (μείωση εκμετάλλευσης >50%) και 23120 (μείωση εκμετάλλευσης πάνω από 20% και έως 50%) ή ακόμη και με τους δύο κωδικούς να πληρώνονται απευθείας, ενώ δεν δικαιούντο ούτε ένα ευρώ, καταπατώντας την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία; Μέχρι ποιο σημείο φθάνει η διαπλοκή;».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •