Η «ζούγκλα» του Κρουσοβίτη και ο δήμαρχος Σιντικής σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας- Ζωή Χειμωνίδου

Αίσθηση προκάλεσε το ρεπορτάζ του Infonews24 την Πέμπτη, για την κατάσταση που επικρατεί στο ρέμα του ποταμού Κρουσοβίτη, ο οποίος διασχίζει μάλιστα την πόλη του Σιδηροκάστρου.
Οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες του Infonews24, δείχνουν την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, μια «ανάσα» από τα σπίτια του Σιδηροκάστρου.

(Διαβάστε εδώ το προχθεσινό ρεπορτάζ του Infonews24 http://www.infonews24.gr/index.php/info-news-sports/serres/item/13757-mia-zoygkla-dipla-se-spitia-sto-sidirokastro-serron-fotografies)

Μία ημέρα μετά, μάλιστα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σιντικής, η δημοτική σύμβουλος αντιπολίτευσης Όλγα Φυταγκουρίδου, έθεσε το θέμα στο σώμα, αναφέροντας το ρεπορτάζ του Infonews24.
Η απάντηση ήρθε διά στόματος δημάρχου Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη, η οποία απάντηση μάλλον προκάλεσε περισσότερα ερωτήματα.

Ο δήμαρχος Σιντικής, λοιπόν, δήλωσε πως σύμφωνα με το νέο νόμο, που δημοσιεύθηκε σε ΦεΚ και που ισχύει από την περασμένη Παρασκευή, εδώ και μία εβδομάδα δηλαδή, η διαχείριση όλων των ρεμάτων, ανήκει στην Περιφέρεια.
Ωστόσο, η κατάσταση, όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες, αποδεικνύει πως δεν δημιουργήθηκε μέσα σε μία εβδομάδα, αλλά είναι αποτέλεσμα πολλών εβδομάδων, ίσως και μηνών.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, πρόσθεσε παράλληλα, πως όσον αφορά στην προεργασία που έχει γίνει με τη Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ), ήδη το δημοτικό συμβούλιο έχει εγκρίνει στην προηγούμενη συνεδρίασή του, την εισήγηση της ΜΟΜΚΑ, σύμφωνα με την οποία θα διατεθούν προσωπικό και μηχανήματα, αλλά από την πλευρά του ο δήμος είναι υποχρεωμένος να συμβάλλει με καύσιμα και στέγαση του προσωπικού.

«Με τα νέα δεδομένα πλέον, θα πρέπει ένας και μοναδικός να αποφασίζει κι αυτός είναι η περιφέρεια,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Σιντικής.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •