Το… μυστήριο του στρατηγικού επενδυτή της ΕΒΖ- Οι ανακοινώσεις της διοίκησης και η επιφύλαξη των εργαζομένων

Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου

Τη συνεργασία της με την εταιρεία «5IB INNOVATION BRAIN LLC», ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.
Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΒΖ τονίζονται τα εξής:

«H EBZ (Εταιρία) ανακοινώνει ότι την Τετάρτη, 1/8/2018, υπογράφηκε μεταξύ της Εταιρίας και της εταιρίας ‘5IB INNOVATION BRAIN LLC’, με έδρα την Ελβετία, έγγραφο προθέσεων (Letter of Intent), με απώτερο σκοπό την εξυγίανση της Εταιρίας, σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, με την συνεργασία στρατηγικού επενδυτή, τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων της και την κατάρτιση συμφωνίας με την απαιτούμενη πλειοψηφία των πιστωτών, με τη διασφάλιση δικαιωμάτων των εργαζομένων, και υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης διενέργειας νομικού και οικονομικού ελέγχου. Παράλληλα υπογράφηκε συμφωνία συνέργειας μεταξύ των δύο μερών για τη στήριξη της εμπορικής δραστηριότητας της ΕΒΖ».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Infonews24, ουσιαστικά η εταιρεία «5IB INNOVATION BRAIN LLC» έχει αναλάβει να βρει τα κεφάλαια και η ΕΒΖ θα διαθέσει προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.
Επί της ουσίας, πρόκειται για μία εξέλιξη που δεν είναι ούτε θετική, ούτε αρνητική και φυσικά δεν μιλάμε για την περιβόητη πώληση της ΕΒΖ.
Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, εμφανίζονται επιφυλακτικοί, ενώ δεν κρύβουν και τη δυσαρέσκειά τους για τη μη ενημέρωσή τους από τη διοίκηση της ΕΒΖ για τις εξελίξεις.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Προέδρου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΕΒΖ Χριστόδουλου Βαρκάκη στο Infonews24:
«Οι πρώτοι που θα έπρεπε να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι. Ωστόσο, μέχρι και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δεν μας έχει καλέσει η διοίκηση να συζητήσουμε, να μας ενημερώσει».

Για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το αν είναι επωφελής ή όχι η συμφωνία της ΕΒΖ με την «5IB INNOVATION BRAIN LLC», θα πρέπει να γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες του εγγράφου προθέσεων και να γίνει γνωστό το αντίτιμο με το οποίο η «5IB INNOVATION BRAIN LLC», δέχθηκε να συνεργαστεί με την ΕΒΖ.
Μέχρι τότε, υπομονή.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •