Έξαλλοι οι κάτοικοι του Προβατά Σερρών από τον TAP- Ζητούν αποκατάσταση του δρόμου

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Έξω φρενών έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό οι αγρότες του Προβατά Σερρών, που βάλλουν κατά της εταιρείας που κατασκευάζει τον αγωγό TAP.
Η υπόσχεση της εταιρείας για πλήρη αποκατάσταση του δρόμου που χρησιμοποιούν και η εταιρεία και οι αγρότες για να πάνε στα χωράφια τους, μάλλον «έπεσε στο κενό».
Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο δρόμος έχει καταπονηθεί και παρά τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας για πλήρη αποκατάσταση, το μόνο που γίνεται αυτές τις ημέρες, είναι απλά «μπαλώματα».

Συν τοις άλλοις, με τα έργα της εταιρείας, ο δρόμος έχει περιορισθεί σε φάρδος και αντί των 5 μέτρων που έπρεπε να είναι, σήμερα φτάνει τα 4 μέτρα, γεγονός που καθιστά δύσκολη την κίνηση των μεγάλων αγροτικών οχημάτων.
Ο Πρόεδρος του Προβατά Γιώργος Νικήτας υποστήριξε πως η καταπόνηση του δρόμου είναι τέτοια που η αποκατάσταση δεν μπορεί να περιοριστεί σε «μπαλώματα» και πως είχε συμφωνηθεί με την εταιρεία να γίνει αποκατάσταση του συνόλου του ασφαλτοτάπητα.

Το μειονέκτημα στην υπόθεση είναι πως δεν υπάρχουν γραπτές δεσμεύσεις της εταιρείας, παρά μόνο προφορικές.
«Δυστυχώς δεν υπάρχουν γραπτές δεσμεύσεις, αλλά μόνο προφορικές. Ο δρόμος καταπονήθηκε από τα βαρέα οχήματα του TAP και είναι στις υποχρεώσεις της εταιρείας να τον αποκαταστήσει,» δήλωσε ο κ. Γιώργος Νικήτας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του αγρότη της περιοχής Σάκη Τασάκου:
«Η άσφαλτος καταστράφηκε από τον TAP και είχαμε ενημερώσει την εταιρεία, η οποία μας διαβεβαίωσε πως θα γίνει αποκατάσταση, αλλά βλέπουμε ότι απλά γίνονται ‘μπαλώματα’. Το οδόστρωμα πρέπει να γίνει όπως ήταν πριν. Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •