«Πράσινο φως» για τη δημιουργία μικρού κυνοκομείου στο δήμο Σιντικής από τη ΔΑΟΚ Σερρών

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Με «καλό μάτι» βλέπει τη δημιουργία ενός μικρού κυνοκομείου στο δήμο Σιντικής, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Σερρών.
Το θέμα προέκυψε μετά το κοινό αίτημα που κατέθεσαν ο Δήμος Σιντικής και ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Φιλοσίντικες», για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων των παλαιών σφαγείων Σιδηροκάστρου, με στόχο τη φιλοξενία αδέσποτων ζώων.

Ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Σερρών Λεωνίδας Βαρούδης, μιλώντας στο Infonews24, εμφανίσθηκε ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο τομέα, αλλά και από το επίπεδο συνεργασίας του δήμου Σιντικής με το φιλοζωικό σύλλογο.

Εκφράζοντας την προσωπική του άποψη, ο κ. Βαρούδης υποστήριξε πως μπορεί να γίνει ένα στο συγκεκριμένο χώρο ένα μικρού τύπου κυνοκομείο, καθώς διαθέτει τις απαιτούμενες υποδομές, είναι σε σημείο που δεν ενοχλεί και καλύπτει τις προϋποθέσεις του νόμου.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΔΑΟΚ Σερρών, παρόμοια αιτήματα υπάρχουν και από άλλους δήμους του νομού και δήλωσε με βεβαιότητα πως οι Σέρρες θα είναι η περιφερειακή ενότητα που θα προχωρήσει περισσότερο από τις υπόλοιπες στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων.

Κοινοποίηση