Ενισχύεται ο ΕΛΓΑ με γεωπόνους για το έργο της εκτίμησης των ζημιών

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται οι Σερραίοι αγρότες, που διαμαρτύρονται για την απουσία εκτιμητών του ΕΛΓΑ, μετά τις προηγούμενες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν ζημίες σε καλλιέργειες του νομού.

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Σερρών Νίκος Ρόιδος, διευκρίνισε αρχικά πως όσον αφορά στο θέμα των αποζημιώσεων, η ΔΑΟΚ έχει το ρόλο του διαμεσολαβητή προς τον ΕΛΓΑ, πως όταν συμβαίνουν αυτά τα δυσάρεστα συμβάντα η ΔΑΟΚ είναι παρούσα, συνοδεύει τους συναδέλφους της του ΕΛΓΑ, σχηματίζει τη δική της εικόνα.
Σε περιόδους που σημειώθηκαν σοβαρότερες ζημίες η ΔΑΟΚ συνέτασσε και έγγραφο διά του αντιπεριφερειάρχη θέτοντας ζητήματα, ώστε να επισκεφθούν οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ τις πληγείσες περιοχές και να γίνουν σωστές εκτιμήσεις.

Ο κ. Νίκος Ρόιδος ανακοίνωσε πως σύμφωνα με μία τελευταία πληροφόρηση, ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει σε προσλήψεις έκτακτων γεωπόνων με 8μηνη απασχόληση, ώστε να στελεχώσει τα συνεργεία του και να μπορέσει να κάνει τις εκτιμήσεις των πολλών ζημιών που σημειώθηκαν φέτος στο νομό.

«Ήταν ένα παράδοξο καλοκαίρι, με συνεχείς βροχοπτώσεις μέχρι αρχές Αυγούστου. Δεν θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο τα προηγούμενα χρόνια. Στις περισσότερες καλλιέργειες είχε αρνητικό αντίκτυπο. Για παράδειγμα οι βροχές στον ηλίανθο προκάλεσαν ασθένειες με αποτέλεσμα να ξεραθούν πρόωρα τα φυτά, ενώ και στα καπνά υπάρχουν προβλήματα. Το βαμβάκι και το καλαμπόκι δεν είχαν σοβαρές ζημίες,» δήλωσε ο Προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Σερρών.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •