Εγκαινιάστηκε η ανάπλαση της οδού Κων/νου Καραμανλή (πρώην Μεραρχίας)

Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018 από το Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη το έργο της ανάπλασης της οδού Κων/νου Καραμανλή (πρώην Μεραρχίας), μετά την ολοκλήρωση και της τρίτης εργολαβίας που αφορούσε το τμήμα από την οδό 29 ης Ιουνίου έως την οδό Θεσσαλονίκης. Η συνολική ανάπλαση της οδού Κων/νου Καραμανλή περιλαμβάνει το τμήμα από την οδό Ερμού έως την οδό Θεσσαλονίκης και είναι προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Η ανάπλαση της οδού Κων/νου Καραμανλή (πρώην Μεραρχίας) αλλάζει την εικόνα της πόλης, είπε ο Δήμαρχος Σερρών και τόνισε ότι είναι ένα έργο που κάνει την πόλη των Σερρών πιο όμορφη, πιο ελκυστική και σε συνδυασμό με το ωραιότατο υπόγειο πάρκιν που υπάρχει επί της οδού 29 ης Ιουνίου, η πόλη εκτός από όμορφη και ελκυστική είναι και λειτουργική. Είναι γεγονός ότι τα έργα αυτά ενισχύουν την επισκεψιμότητα των πολιτών στο εμπορικό κέντρο της πόλης με ευεργετικά αποτελέσματα για την τοπική αγορά. Με την ανάπλαση της οδού Κων/νου Καραμανλή, επεσήμανε ο κ. Αγγελίδης, γίνεται πραγματικότητα και το όραμα της σύνδεσης της πλατείας Ελευθερίας με το κεντρικό πάρκο (θερινό θεατράκι) το οποίο έχει αναβαθμιστεί, μετά τα τελευταία έργα ανάπλασης της οδού Δορυλαίου, ενώ αναμένονται κι άλλα έργα ανάπλασης στο κεντρικό πάρκο ύψους 1εκ. Ευρώ, μέσω του προγράμματος της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στο οποίο έχει ήδη ενταχθεί ο Δήμος Σερρών.

“Η ανάπλαση της οδού Κων/νου Καραμανλή, με το αναβαθμισμένο Κεντρικό Πάρκο, με το πάρκο στο χώρο της δημοτικής αγοράς, με τις βιοκλιματικές αναπλάσεις, με τους υπόλοιπους πεζοδρόμους, με το υπόγειο πάρκιν επί της οδού 29ης Ιουνίου(όπισθεν Διοικητηρίου) και το υπαίθριο πάρκιν στο βόρειο πέταλο του δημοτικού γηπέδου, είναι γεγονός ότι αλλάζουν την εικόνα του Δήμου, τον κάνουν πιο όμορφο και λειτουργικό. Ο μεγάλος αντίπαλός μας είναι η αλλαγή νοοτροπίας μας, διότι με διπλοπαρκαρισμένο το αυτοκίνητό μας θέλουμε να κάνουμε όλες τις δουλειές μας”, υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Τέλος ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης ευχαρίστησε τους αντιδημάρχους έργων Γκότση Ηλία, Μυστακίδη Παύλο, το Δ/ντη και τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για τη συμβολή τους στην υλοποίηση του ωραίου αυτού έργου.

Ο αντιδήμαρχος έργων κ. Ηλίας Γκότσης αναφερόμενος στο ιστορικό του έργου είπε ότι η ανάπλαση της οδού Κων/νου Καραμανλή (πρώην Μεραρχίας) από το ύψος της οδού Ερμού έως την οδό Θεσσαλονίκης είναι ένα έργο προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ με πηγή χρηματοδότησης τη Σ.Α.Τ.Α, το οποίο υλοποιήθηκε με τρεις εργολαβίες ως εξής: Η πρώτη εργολαβία προϋπολογισμού 295.000 ευρώ υλοποιήθηκε το 2013 (07-01-2013 έως 07-10-2013) και περιελάμβανε το τμήμα από την οδό Ερμού έως την πλατεία Κρονίου. Η δεύτερη εργολαβία προϋπολογισμού 280.000 ευρώ υλοποιήθηκε το 2015 και 2016 (14-8-2015 έως 14-4-2016) και αφορούσε το τμήμα από την πλατεία Κρονίου έως την οδό 29 ης Ιουνίου. Η τρίτη εργολαβία προϋπολογισμού 423.000 ευρώ υλοποιήθηκε τα έτη 2017-2018(27-9-2017 έως 16-8-2018)και περιλαμβάνει το τμήμα από την οδό 29 ης Ιουνίου έως την οδό Θεσσαλονίκης.

Κοινοποίηση