Νεαροί καλλιτέχνες ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στο «School Music Festival» στις Σέρρες

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το «School Music Festival» του Δήμου Σερρών που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς του Δήμου Σερρών.
Το θερινό θεατράκι (κεντρικό πάρκο) για δύο μέρες γέμισε από ήχους έντεχνης και παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, τζαζ, φολκ και pop που απόλαυσαν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και δημότες.

Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης κήρυξε την έναρξη του Φεστιβάλ την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, ενώ ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς κ. Βασίλειος Τερζής καλωσόρισε τα μαθητικά μουσικά σχήματα και το κοινό στην μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή των μαθητών.

Στις 3 Σεπτεμβρίου συμμετείχαν τέσσερα σχολικά μουσικά συγκροτήματα από το Μουσικό Σχολείο Σερρών και η τζαζ μπάντα μαθητών της Δημοτικής Επιχείρησης Κομοτηνής και στις 4 Σεπτεμβρίου το Μουσικό Σχολείο Σερρών, το 5ο Λύκειο Σερρών, το 2ο ΕΠΑΛ Σερρών και το μαθητικό σχήμα έντεχνης μουσικής της Φιλαρμονικής του Δήμου Σερρών.
Συνολικά 110 νεαροί καλλιτέχνες συμμετείχαν σε ένα μοναδικό διήμερο μουσικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα εκφράζοντας τις μουσικές ευαισθησίες τους και ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους.

Το «School Music Festival» αποτελεί έναν μοναδικό θεσμό για την πόλη των Σερρών μιας και διοργανώθηκε για 8η συνεχή χρονιά με στόχο να δώσει την ευκαιρία στους νέους καλλιτέχνες να ξεχωρίσουν και να διακριθούν και να προάγει τις σχέσεις μεταξύ των μαθητών διαφορετικών σχολικών μονάδων μέσα από τη μουσική παιδεία.

Κοινοποίηση