Διαχωρίζει τη θέση του ο Αν. Κεμανιντζόγλου για το αίτημα απόσχισης κοινοτήτων από το δήμο Βισαλτίας

Πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει έγγραφο που δόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στα Νέα Κερδύλλια.

Με το έγγραφο, που υποτίθεται πως το στηρίζουν ο Αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Τραγίλου και οι πρόεδροι των εμπλεκόμενων τοπικών κοινοτήτων, ζητείται επί της ουσίας η απόσχιση των τοπικών κοινοτήτων του Καποδιστριακού δήμου Τραγίλου και της τοπικής κοινότητας Αχινού από το δήμο Βισαλτίας, αλλά και της τοπικής κοινότητας Νέων Κερδυλλίων από το δήμο Αμφίπολης, για τη δημιουργία ενός νέου δήμου.

«…Η μεγάλη απόσταση δεν επιτρέπει την άμεση εξυπηρέτηση των περιοχών αυτών σε θέματα καθημερινότητας (έγγραφα, ύδρευση, απορρίμματα), με συνέπεια τις έντονες διαμαρτυρίες και την κατά γενική ομολογία απαίτηση των δημοτών μας, για δημιουργία νέου δήμου…» τονίζεται μεταξύ άλλων στο σχετικό έγγραφο.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αχινού Ανέστης Κεμανιντζόγλου, διαχώρισε πλήρως τη θέση του σήμερα σε σχέση με το έγγραφο, υπογραμμίζοντας αφενός πως δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση και πως δεν έχει υπογράψει κάτι σχετικό και αφετέρου πως μία τέτοια απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από τους πολίτες, μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες:

«Ως πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αχινού δεν έχω καμία ενημέρωση για το έγγραφο που παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν έχω υπογράψει κάτι σχετικό. Το όλο εγχείρημα πρέπει να το αποφασίσουν οι πολίτες με συγκεκριμένες διαδικασίες».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •