Στον απόηχο του σκανδάλου με τον καθηγητή τελέστηκε ο αγιασμός στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

Στη… σκιά της γνωστής υπόθεσης με τη σύλληψη του καθηγητή για δωροληψία και τις καταγγελίες εις βάρος του να έχουν πάρει τη μορφή «χιονοστιβάδας», τελέστηκε σήμερα ο καθιερωμένος αγιασμός, στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σέρρες).

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δημήτρης Χασάπης, είναι μία χρονιά που το ίδρυμα χρειάζεται τον αγιασμό περισσότερο από τις άλλες.

Αυτό που απασχολεί τη διοίκηση του ΤΕΙ, είναι να προχωρήσει η διαδικασία της συγχώνευσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου, του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να διαβεβαιώνει πως θα τηρηθεί στο ακέραιο το χρονοδιάγραμμα.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί αμέσως μετά από τη συγχώνευση στη Θεσσαλία και ήδη έχει οριστεί μία συνάντηση για τις 30 Οκτωβρίου στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συζητηθούν κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν στο νομικό κομμάτι του νομοσχεδίου που πρέπει να κατατεθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Χασάπη, φέτος το ΤΕΙ έχουμε τον ίδιο αριθμό φοιτητών με πέρυσι, δεν υπάρχουν κενές θέσεις, ενώ το ενδιαφέρον των φοιτητών φαίνεται να αυξήθηκε μετά την ανακοίνωση της πανεπιστημιοποίησης του ιδρύματος.
Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς, ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας παραδέχθηκε ότι είναι πάντα λίγοι και πως το ίδρυμα αναγκάζεται να καταφύγει στη λύση των υποτρόφων.

Ωστόσο, με την πανεπιστημιοποίηση του ιδρύματος, θα δοθεί η δυνατότητα απασχόλησης επιστημόνων με 12μηνες συμβάσεις.
«Αγκάθι», όμως, παραμένει το θέμα της γραφειοκρατίας, που δημιουργεί προβλήματα, κυρίως στο κομμάτι της οικονομικής διαχείρισης.

Όσο για το θέμα της παραπομπής του κατηγορούμενου καθηγητή, στο πειθαρχικό, ο κ. Δημήτρης Χασάπης δήλωσε πως θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες και πως η καθυστέρηση που προέκυψε οφείλεται σε δύο λόγους. Πρώτον, γιατί η διοίκηση του ΤΕΙ δεν είχε τη δικογραφία στα «χέρια» της μέχρι πριν λίγες μέρες και δεύτερον γιατί ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είναι προσωποπαγής και γι’ αυτούς ισχύει ένα ιδιαίτερο πειθαρχικό και έπρεπε να υπάρχει σιγουριά για τις διατάξεις που το καθορίζουν, γιατί μπορεί να συνεδριάσει το πειθαρχικό, να επιβάλλει ποινές, αλλά αυτές να είναι άκυρες.

Ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του συνηγόρου του καθηγητή και γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, ενώ διαβεβαίωσε όλα τα παιδιά που θα πάνε να καταθέσουν και θα βοηθήσουν, ότι η διοίκηση του ιδρύματος θα τα στηρίξει με όποιον τρόπο διαθέτει.

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτας Θεολόγος έστειλε τις εγκάρδιες ευχές του στα παιδιά, που αποτελούν, όπως είπε, τη χρυσή ελπίδα και το μέλλον αυτού του τόπου.
«Τα παιδιά θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους δίδονται, να αποκτήσουν εφόδια, έτσι ώστε να βγουν πάνοπλοι στην κοινωνία και να κερδίσουν το στοίχημα της ζωής. Είναι μεγάλη υπόθεση για την πόλη μας που υπάρχει αυτό το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, το οποίο πρέπει όλοι να το στηρίξουμε και όλοι να το βοηθήσουμε,» επεσήμανε ο Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτας Θεολόγος.

Κοινοποίηση