ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Ανοιχτά σχολεία για όλους

Ανακοίνωση για τα εξώδικα που απέστειλαν οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρεως στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Ξ. Παπασταμόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη αλλά και στον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Σερρών. Να θυμίσουμε πως οι γονείς διαματύρονται για την φοίτηση 10 προσφυγόπουλων στη παραπάνω σχολική μονάδα και ζητούν τη δημιουργία σχολείου εντός της δομής των προσφύγων.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Αύριο Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στις 08:00 το πρωί αρχίζουν τα μαθήματα για 150 προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο καμπ των Σερρών ,που διαχέονται σε 8 Σχολεία της πόλης και των περιχώρων (2ο,6ο,12ο,13ο,15ο,17ο,Λευκώνα ,Σκούταρι ,Κ.Καμήλα). Με αφορμή τα εξώδικα που κατέθεσαν ορισμένοι (στη Δ/νση Εκπ/σης ,στην Περιφερειακή Δ/νση,στο Δήμαρχο ), που αντιδρούν για την περίπτωση του Σκουτάρεως και της Κ.Καμήλας,προβάλλοντας δήθεν εκπαιδευτικούς και υγειονομικούς λόγους, το Τμήμα Παιδείας της Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ Σερρών τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ του δικαιώματος όλων των παιδιών ,χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς στην εκπαίδευση ,πράγμα αυτονόητο και η θεσμοθέτηση της καθολικής εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά ,αποτελεί βασική πρόνοια κάθε σύγχρονης Πολιτείας.

Η πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης είναι ανοιχτά σχολεία για όλους και να μην υποκύπτουμε σε πιέσεις που έχουν βάση στην ξενοφοβία ή ρατσιστικές συμπεριφορές ,, αλλά να υιοθετούμε πρακτικές στην Εκπαίδευση στη βάση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αλληλεγγύης. Στην πόλη μας φιλοξενείται μια κοινότητα Γεζίντι που μέχρι τώρα διαβεί ήσυχα χωρίς κανένα πρόβλημα ,τα παιδιά τους όπως όλα τα παιδιά του κόσμου , θέλουν να μορφωθούν, να υποστηρίξουν τα όνειρά τους ,να μοιραστούν μαζί μας κοινές αξίες. Ο εκπαιδευτικός κόσμος όλα αυτά τα χρόνια παρά τις δυσκολίες , πρωτόλουβα και αθόρυβα ,δούλεψε πετυχημένα πάνω στην ενσωμάτωση των παιδιών των προσφύγων στο Σχολείο και στην Κοινωνία ,όταν άλλες χώρες δαπανούν δισεκατομμύρια και δεν τα καταφέρνουν. Ακόμη χαιρετίζουμε τη στάση της εκπαιδευτικής κοινότητας του Νομού μας και τις θετικές δηλώσεις ,καθώς και στην πρόθεσή τους να είναι παρόντες στο ξεκίνημα των μαθημάτων για τα παιδιά των προσφύγων .

Το Τμήμα Παιδείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών καλεί τους πολίτες ,τους γονείς ,την εκπαιδευτική κοινότητα ,να δείξουν θετική στάση και με την κατάλληλη ενημέρωση να μην αφήσουν χώρο σε όσους σπέρνουν αμφιβολίες και αναπτύσσουν φοβικά σύνδρομα. Να αγκαλιάσουμε όλοι την προσπάθεια της Πολιτείας για την ομαλή ένταξη των παιδιών των προσφύγων που μένουν στη χώρα και για όσο μένουν,στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και στην κοινωνία .

Κοινοποίηση