Τα προσφυγόπουλα που ξεκινούν αύριο μαθήματα καλωσόρισε ο σύλλογος δασκάλων Σερρών

Το δικό του καλωσόρισμα στα προσφυγόπουλα που ξεκινούν αύριο μαθήματα, έστειλε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παππάς», ως απάντηση στα εξώδικα που απέστειλαν οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρεως στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Ξ. Παπασταμόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη, αλλά και στον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος τονίζει τα εξής:

«Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών εκφράζει την αλληλεγγύη του σε όλους τους κατατρεγμένους των πολέμων, της προσφυγιάς και της φτώχειας και καλωσορίζει τα προσφυγόπουλα που εγγράφηκαν στα πρωινά σχολεία μας. Ο λαός μας άλλωστε ξέρει από πολέμους, διώξεις, προσφυγιά, φτώχεια. Η μόρφωση αποτελεί δικαίωμα κάθε παιδιού, ανεξάρτητα από χρώμα, κοινωνική θέση, θρήσκευμα και καταγωγή. Η φοίτηση όλων των μαθητών στα δημόσια σχολεία είναι καθήκον του κράτους και κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει. Το σχολείο, η κοινωνία που θέλουμε και παλεύουμε να πραγματωθεί πρέπει να αγκαλιάζει όλα τα παιδιά, η εκπαίδευση να προσφέρει το χαμόγελο και τη χαρά της γνώσης.

Με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και με ειδική φροντίδα γι’ αυτά τα παιδιά που σε τρυφερές ηλικίες βιώνουν τις τραγικές συνέπειες ενός πολέμου. Τα παιδιά θύματα του πολέμου, που θα έρθουν να φοιτήσουν στα σχολεία μας, δικαιούνται τη φροντίδα, την ασφάλεια και την εκπαιδευτική στήριξη. Βίωσαν την καταστροφή και το θάνατο, είναι τα αθώα θύματα πολέμων. Στη βάση αυτή ως εκπαιδευτικοί παλεύουμε για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά άσχετα από εθνικότητα, θρήσκευμα, γλώσσα. Τα σχολεία θέλουμε να είναι πάντα ανοιχτά και φιλόξενα για τα φτωχά παιδιά του κόσμου, Ελληνόπουλα, Προσφυγόπουλα.

Καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς να συμπαραταχθούν στην προσπάθεια αυτή. Να πάρουν πρωτοβουλίες έμπρακτης αλληλεγγύης. Οι συνάδελφοι να μιλήσουμε ανοιχτά στους μαθητές μας για την προσφυγιά και τη μετανάστευση. Τα σχολεία μας να συνεχίσουν να είναι ανοιχτές αγκαλιές αλληλεγγύης και μόρφωσης για τα παιδιά των αποκλεισμένων ομάδων, όλων των φτωχών του τόπου μας ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών».

Κοινοποίηση