Ξ. Παπασταμόπουλος προς γονείς: «Απαράδεκτο να δηλητηριάζονται οι ψυχές των παιδιών»

Γονείς και κηδεμόνες μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σκουτάρεως Σερρών, δεν έστειλαν τα παιδιά τους σήμερα το πρωί στο σχολείο αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στη φοίτηση παιδιών προσφύγων στο σχολείο.

Μάλιστα στο εξώδικο που απέστειλαν οι γονείς των μαθητών ζητούν από τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξενοφών Παπασταμόπουλο, τον δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη να δημιουργηθεί σχολείο εντός της προσφυγική δομής.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο του Infonews24 Δημήτρη Κώττα και στην εκπομπή του με τίτλο «κάθε μέρα καλημέρα» στο ράδιο Σιντική, σήμερα το πρωί, ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξενοφών Παπασταμόπουλος υποστήριξε πως οι γονείς «έπεσαν στην παγίδα» του να πληρώσουν τα παιδιά, στερούμενα το μάθημά τους εξαιτίας κάποιων απόψεων που ούτε στέκουν, ούτε βάση έχουν και σε τελευταία ανάλυση δεν συνάδουν ούτε με τον πολιτισμό, ούτε με την κουλτούρα μας.

Σύμφωνα με τον κ. Παπασταμόπουλο, τουλάχιστον τα 2/3 των μαθητών δεν παρουσιάστηκαν σήμερα στο μάθημα, υπογραμμίζοντας πως είναι απαράδεκτο την οποιαδήποτε αντίδραση να τη μετακυλύουμε στη μόρφωση των παιδιών και πρόσθεσε:
«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αγωνίζεται για τις ιδέες του, να τις διαδίδει, να παλεύει γι’ αυτές, αλλά ποτέ δεν μετακυλύουμε το δικό μας αγώνα σε βάρος των παιδιών, ποτέ δεν προκρίνουμε άλλα πράγματα πάνω από τη μόρφωση των παιδιών μας. Η ψυχή των παιδιών δηλητηριάζεται. Σκοπός μας δεν είναι να οδηγήσουμε τα παιδιά είτε σε καταστάσεις ψυχικού εξαναγκασμού, είτε σε καταστάσεις που οδηγούν σε διλήμματα για το αύριο και για τις αξίες. Σκοπός μας είναι να τους εμφυσήσουμε την αγάπη για τον συνάνθρωπο, τη συνεργατικότητα, τη συμφιλίωση, τον αλληλοσεβασμό».

Ο κ. Παπασταμόπουλος δήλωσε πως οι γονείς του είχαν πει ότι θα αντιδράσουν, σε καμία όμως περίπτωση δεν του ανακοίνωσαν ποια μέτρα θα πάρουν και με ποιο τρόπο θα αντιδράσουν.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •