ΚΚΕ Σερρών: Όχι στις ρατσιστικές κραυγές μίσους

Η Τ.Ο Σερρών του ΚΚΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, το λαό των Σερρών να υποδεχτούν στις γειτονιές, τα χωριά, τα κατατρεγμένα προσφυγόπουλα, που ξεριζώθηκαν από τις χώρες τους λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο. Να απομονώσουν ρατσιστικές και φασιστικές φωνές που στοχοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και αθωώνουν τα αφεντικά και το σύστημά τους. Καταδικάζουμε τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές που ακούγονται με αφορμή την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στο Δημοτικό σχολείο Σκουτάρεως.

Ο εχθρός μας δεν είναι τα μικρά και καταταλαιπωρημένα παιδιά που άφησαν την πατρίδα τους εξαιτίας του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα που γεννά την ανεργία, τη φτώχεια, τον πόλεμο και την προσφυγιά. Είναι η ελληνική κυβέρνηση, η ΕΕ και οι συμφωνίες τους που έχουν οδηγήσει στον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας, οδηγώντας τους στην απελπισία και την εξαθλίωση.

Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας να μην πιάσει τόπο το ρατσιστικό δηλητήριο που ρίχνεται με αφορμή την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Να μάθουμε στα παιδιά μας την αλληλεγγύη, τη συλλογική δράση. Να μάθουν ν’ αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση. Καλούμε όλους τους γονείς όχι μόνο στο Σκούταρι αλλά και παντού, να υποδεχθούμε τα 350 προσφυγόπουλα που υπάρχουν στην δομή των Σερρών, στα σχολεία σα να ‘ναι δικά μας παιδιά. 

Ταυτόχρονα, απαιτούμε:

— Εκπαίδευση όλων των παιδιών, Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων, με εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων: εξειδικευμένο και επαρκή αριθμό εκπαιδευτικών, καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, κατάλληλες αίθουσες κ.ά.

— Καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ στις δομές και την εκπαίδευση.

— Ασφαλή μεταφορά όλων των παιδιών από κρατικές υπηρεσίες.

— Εξασφάλιση όλων των όρων υγιεινής για όλα ανεξαίρετος τα παιδιά: εμβολιασμοί, βεβαίωση γιατρού κ.ά.

“ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΜΙΣΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ”.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •