Εκδήλωση για την πινακοθήκη Ξενάκη στη Βουλγαρία

Ολοκληρώθηκε η 2η εκδήλωση δημοσιότητας του έργου «Δημιουργία Πολιτιστικού Διπόλου στη διασυνοριακή περιοχή» για την δημιουργία Πινακοθήκης «ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ» και του ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ του Petrich που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 στο Δήμο Πέτριτς της Βουλγαρίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης ο Δήμαρχος του Δήμου Petrich Βουλγαρίας, υπηρεσιακοί παράγοντες της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Σερρών, ο Καθηγητής του ΑΠΘ Αριστοτέλης Νανιόπουλος και μέλη των συλλόγων Σερραίων Πολιτεία και Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.

Nα υπενθυμίσουμε ότι στο πλαίσιο του έργου «Δημιουργία Πολιτιστικού Διπόλου στη διασυνοριακή περιοχή» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREG V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020, ο Δήμος Σερρών θα δημιουργήσει την Πινακοθήκη «ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ», προυπολογισμού 680.000 ευρώ στο πρώην στρατόπεδο Παπαλουκά, ενώ στο Petrich της Βουλγαρίας θα δημιουργηθεί το Πολυθεματικό Ιστορικό Μουσείο.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης στον σύντομο χαιρετισμό του είπε τα εξής: «Bρισκόμαστε σήμερα στο Δήμο Petrich για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία παρουσίασης του έργου ‘ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΠΟΛΟ’ που δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν οι δήμοι μας δύο σημαντικά έργα για τους πολίτες τους. Ο Δήμος Petrich θα δημιουργήσει το Πολυθεματικό Ιστορικό Μουσείο σε χώρο πρώην στρατοπέδου του δήμου Petrich και ο Δήμος Σερρών την Πινακοθήκη ‘ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ’ στο πρώην στρατόπεδο Παπαλουκά της πόλης των Σερρών, ένα όραμα που γίνεται πλέον πραγματικότητα διότι το έργο ήδη υλοποιείται.
Η υλοποίηση του έργου Πινακοθήκη ‘ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ’ αποτελεί την ευτυχή κατάληξη μιας πολύχρονης και συστηματικής προσπάθειας που κατέβαλαν από το 2011 από κοινού ο Δήμος Σερρών, ο καθηγητής του ΑΠΘ Νανιόπουλος Αριστοτέλης με την ομάδα του και οι λοιποί εταίροι».

Ο κ. Αγγελίδης ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον κ. Κωσταντίνο Ξενάκη για την δωρεά ενός σημαντικού αριθμού έργων του στο Δήμο Σερρών, το Δήμο Petrich τον κ.Νανιόπουλο και την ομάδα του, τους Αντιδημάρχους, Ηλία Γκότση, Παναγιώτη Γρηγοριάδη και Κώστα Καρπουχτσή, την Τεχνική Υπηρεσία , το τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου Σερρών, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και το Σωματείο Σερραίων Πολιτεία και την εταιρεία Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •