Ο «επιθανάτιος ρόγχος» της ΕΒΖ- «Μαύρο» πέφτει στην πάλαι ποτέ κραταιά Ελληνική βιομηχανία ;

Μετά κόπων και πολλών… βασάνων ξεκίνησε τελικά η καμπάνια στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Η καμπάνια έχει ξεκινήσει εδώ και δύο ημέρες μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, που οφείλονταν κυρίως σε οικονομικά προβλήματα που έχει η εταιρεία και τα οποία ξεπεράστηκαν «πρόχειρα», όπως για παράδειγμα με τη ΔΕΠΑ την παροχή δηλαδή φυσικού αερίου, αλλά και με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τα προβλήματα αυτά διευθετήθηκαν με την καταβολή μικρών προκαταβολών και ξεκίνησε η παραγωγική διαδικασία πολύ καθυστερημένα. «Έχουμε τεύτλα στους χώρους των εργοστασίων, τα οποία προσκομίστηκαν πριν από ένα μήνα περίπου και πλέον είναι ακατάλληλα για επεξεργασία. Ευελπιστούμε μέσα στο επόμενο 15νθήμερο να πάνε όλα καλά και να τελειώσει η διαδικασία,» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΒΖ Χριστόδουλος Βαρκάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρκάκη, μετά βίας θα παραχθούν φέτος 5.000 τόνοι ζάχαρης, που όμως δεν αρκούν για να καλυφθούν ούτε τα έξοδα, ενώ χρηματοδότηση για τη βιομηχανία δεν προκύπτει μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε και αν δεν προκύψει τις επόμενες μέρες ή αν δεν βρεθεί επιτέλους μία λύση, μοιραία το 2019 η ΕΒΖ δεν θα υπάρχει ούτε στα χαρτιά. «Έτσι όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, μόνο για λουκέτο μπορούμε να μιλάμε. Πριν από λίγες μέρες τελείωσε και το… σίριαλ του στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος στην καταληκτική ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου δεν κατέθεσε τη δεσμευτική του προσφορά. Πλέον είμαστε σε φάση αναμονής τι θα αποφασίσουν η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός. Οι εργαζόμενοι είμαστε απλήρωτοι για 3 μήνες, ενώ το εποχικό προσωπικό έχει πληρωθεί μόνο για το μήνα Σεπτέμβριο. Περιμένουμε από την πλευρά της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας,» υπογράμμισε ο κ. Χριστόδουλος Βαρκάκης.

Κοινοποίηση