Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε ο νόμιμα εκλεγμένος Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Νικόλαος Οικονομόπουλος

Με αφορμή τις εξελίξεις στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ο νόμιμα εκλεγμένος Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα κατέθεσα αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που θα συζητηθούν με την διαδικασία του κατεπείγοντος από τα Δικαστήρια των Αθηνών την ερχόμενη Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2019, με σκοπό την ακύρωση της παράτυπης διαδικασίας που εξέλεξε νέο Πρόεδρο Ε.Ε.Σ..

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., ως νόμιμος εκπρόσωπος του ιστορικού και πανελλήνιας εμβέλειας Σωματείου, οφείλει να τηρεί τη νομιμότητα και ως εκ τούτου είχα την υποχρέωση να καταφύγω στην νομική οδό προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα και το καθεστώς ηρεμίας στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Η υποχρέωσή μου αυτή κρίθηκε ιδιαιτέρως επιβεβλημένη λόγω της ιστορικά κρίσιμης για τον Ε.Ε.Σ. χρονικής περιόδου, κατά την οποία, ολοκληρώνονταν οι διαδικασίες, (γεγονός που επιβεβαιώνουν οι πρόσφατες επιστολές εκπροσώπων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού (Δ.Ο.Ε.Σ.)), έτσι ώστε ο Ε.Ε.Σ. να οδηγηθεί σε Γενική Συνέλευση, καθ’ ύλην αρμόδια για να αποφασίσει για την περαιτέρω πορεία του Σωματείου μας.

Τον λόγο πλέον έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη στην οποία έχω αμέριστη εμπιστοσύνη».

Κοινοποίηση