Πάνω στις στροφές τα διόδια Στρυμονικού- «Παγίδα» για τους οδηγούς- «Δίκοπο μαχαίρι» η χωροθέτηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρεπορτάζ: Γιώργος Δαμιανίδης- Ζωή Χειμωνίδου

Εξακολουθούν να είναι έντονες οι αντιδράσεις για το γεγονός πως συνεχώς «ξεφυτρώνουν» διόδια σε διάφορα σημεία της χώρας, μεταξύ αυτών και στο νομό Σερρών, στο ύψος περίπου του Στρυμονικού.

Ευθύς εξ αρχής είχαν εκδηλωθεί αντιρρήσεις για τη δημιουργία σταθμού διοδίων στο νομό Σερρών, καθώς η εθνική οδός Σερρών- Θεσσαλονίκης είναι από τις πλέον πολυσύχναστες, καθώς τις δύο πόλεις τις συνδέουν στενοί επαγγελματικοί κι όχι μόνο δεσμοί, με χιλιάδες Σερραίους είτε να διαμένουν στη Θεσσαλονίκη, είτε να δραστηριοποιούνται εκεί και φυσικά αποτελεί την έξοδο της χώρας προς τη Βουλγαρία και γενικότερα στην Ευρώπη.

Σήμερα, το Infonews24 θέτει μία ακόμη βασική παράμετρο, εκτός της οικονομικής, που έχει άμεση σχέση και συνάντηση με την ασφάλεια των οδηγών.

Η χωροθέτηση των εγκαταστάσεων των διοδίων, έχει προβληματίσει ιδιαίτερα ανθρώπους που ασχολούνται και που είναι γνώστες ζητημάτων οδικής ασφάλειας.
Τα διόδια πρόκειται, λοιπόν, να εγκατασταθούν σε σημείο που είναι, όπως λέμε, πάνω στις στροφές, με περιορισμένη ορατότητα, σε έναν δρόμο όπου αναπτύσσονται ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Infonews24, που αποδεικνύει τη δυσκολία του συγκεκριμένου σημείου και μπορείτε να τα παρακολουθήσετε πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους
https://www.youtube.com/watch?v=vhvmAPT0IsI&feature=youtu.be 
https://www.youtube.com/watch?v=b2FaBt0v6U8&feature=youtu.be  

Εξάλλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, ερωτηθείς πρόσφατα για το θέμα από το Infonews24, παραδέχθηκε πως είναι γεγονός πως τα συγκεκριμένα διόδια βρίσκονται πάνω στη στροφή, αλλά πρόσθεσε πως θα τοποθετηθούν ειδικές πινακίδες, προκειμένου οι οδηγοί να επιβραδύνουν την ταχύτητά τους.

Η χωροθέτηση των διοδίων είναι κυριολεκτικά «δίκοπο μαχαίρι», καθώς δεν υπάρχει άλλος χώρος για να κατασκευασθούν. Εάν μεταφερθούν προς την πόλη των Σερρών, αναγκαστικά θα «πέσουν» πάνω στη διασταύρωση Στρυμονικού, πράγμα που σημαίνει ότι θα έπρεπε να πληρώνουν διόδια ακόμη και όσοι θα ήθελαν να πάνε στο Στρυμονικό.

Από την άλλη, όμως, η σημερινή χωροθέτηση των διοδίων, θα αποτελέσει πραγματική «παγίδα» για τους οδηγούς.

«Τα διόδια θέλουν να τα κάνουν οπωσδήποτε μετά το Στρυμονικό και αναγκαστικά θα ‘έπεφταν’ στις στροφές. Εμάς δεν μας ρώτησαν ούτε αν θέλουμε τα διόδια, ούτε που προτείνουμε να μπουν. Το συγκεκριμένο δρόμο τον χειρίζεται το υπουργείο μέσω της Εγνατίας,» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης.

Κοινοποίηση