Περισσότερα από 2500 στρέμματα πλημμύρισαν στο δήμο Εμ. Παππά- Προσπάθειες να… κρατηθεί το ανάχωμα

«Συναγερμός» σήμανε τις τελευταίες ημέρες στο δήμο Εμμανουήλ Παππά, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις, δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημίες σε καλλιέργειες.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου σημειώθηκαν ζημίες στα αναχώματα του ποταμού του Αγίου Ιωάννη και πιο συγκεκριμένα σημειώθηκαν καταστροφές στη βάλτα του Νέου Σουλίου και δύο σπασίματα του αναχώματος στην κοινότητα του Νέου Σκοπού, ενώ κάποιο πρόβλημα πήγε να δημιουργηθεί στο Ψυχικό, όπου τελικά δεν ράγισε εκεί το ανάχωμα και δεν δημιουργήθηκαν περαιτέρω προβλήματα.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας, από το βράδυ του Σαββάτου υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη και κατατέθηκε αίτημα να τεθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και συγκεκριμένα οι περιοχές του Νέου Σουλίου, του Νεοχωρίου και του Νέου Σκοπού, καθώς εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, πλημμύρισαν περισσότερα από 2500 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Αυτή τη στιγμή μηχανικοί της περιφέρειας βρίσκονται στα σημεία και προσπαθούν με τον εργολάβο να αποκαταστήσουν το ανάχωμα, γιατί από αύριο αναμένουμε νέες βροχοπτώσεις και δεν πρέπει να μείνει εκτεθειμένος ο κάμπος.

Όσο για τις ζημίες που υπέστησαν οι αγρότες;
«Σήμερα το πρωί μίλησα με την προϊσταμένη του ΕΛΓΑ κ. Δημοπούλου, ενημερώσαμε τους γραμματείς και τους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, θα ενημερωθούν οι αγρότες και τις επόμενες ημέρες θα έρθουν οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ να δουν την κατάσταση,» δήλωσε ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •