Έκτακτο Δ.Σ της ΚΕΔΕ για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων

Σε δυναμικές ενέργειες προσανατολίζεται να προβεί η πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων της χώρας, στην Τράπεζα της Ελλάδος, (ΤτΕ).

Μετά από παρέμβαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) που δημοσιοποίησε το θέμα συγκαλείται Έκτακτη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου της ΚΕΔΕ, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου ώρα 12.00, στην Αθήνα, με τη συμμετοχή των προέδρων των ΠΕΔ της χώρας. Η απόφαση (οικ.2/6748/ΔΛΓΚ/ 21-01-2019 ΥΑ), που υπέγραψε στις 21 Ιανουαρίου, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης και αφορά όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και τους ΟΤ, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (ΦΕΚ Β΄ 104) στις 24 -1- 2019.

Ήδη με πρωτοβουλία του, ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου, απέστειλε την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, επείγουσα επιστολή στους υπουργούς Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και τον αν. υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, ζητώντας να ανακληθεί άμεσα, στο μέρος που αναφέρεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, κ. Κυρίζογλου απέστειλε επιστολή και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, με αίτημα – που έγινε αποδεκτό – την άμεση σύγκλιση του Δ.Σ, με την συμμετοχή και των Προέδρων των ΠΕΔ, ώστε να διατρανωθεί, για μια ακόμη φορά, η πλήρης αντίθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις, και να δοθούν εγκαίρως οι κατάλληλες κατευθύνσεις σε όλους τους Δήμους και τις ΠΕΔ της χώρας.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •