Η ομάδα του νοσοκομείου Σερρών που πρωτοπορεί και εφαρμόζει αναισθησία και οδοντοθεραπεία σε ΑμΕΑ

Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου

Για έβδομη χρονιά, μία ταλαντούχα και δραστήρια ομάδα του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, εφαρμόζει αναισθησία και οδοντοθεραπεία σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Πριν από 7 χρόνια ο αναισθησιολόγος Χαρίλαος Λώτης δέχθηκε την πρόταση του τότε διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, για την οργάνωση του τμήματος «Αναισθησία Οδοντοθεραπεία σε ΑμΕΑ», έχοντας ο κ. Λώτης ήδη την προγενέστερη εμπειρία ιατρών που εξειδικεύθηκαν στο «Ασκληπιείο» Βούλας, το οποίο διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα.

«Το Ασκληπιείο είναι ένα νοσοκομείο το οποίο υπηρέτησα, αλλά μου έδωσε και πολλά ‘εφόδια’ και νιώθω ευγνώμων απέναντι στους συναδέλφους μου εκεί, που μ’ εμπιστεύθηκαν και θέλω να πιστεύω πως στάθηκα στο ύψος των περιστάσεων,» δήλωσε στο Infonews24 ο αναισθησιολόγος και Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών Χαρίλαος Λώτης.

Το επόμενο στάδιο ήταν αυτό της εκπαίδευσης των οδοντιάτρων, υπό τη στενή παρακολούθηση και επίβλεψη του ίδιο του κ. Λώτη και μπήκε το πρώτο «λιθαράκι», με την υποστήριξη φυσικά της τότε διοίκησης του Νοσοκομείου Σερρών, αλλά και την αρωγή των αντίστοιχων συλλόγων του νομού.

Σήμερα, 7 χρόνια μετά το Τμήμα είναι πρότυπο και μάλιστα φιλοξενεί γιατρούς προς εκπαίδευση, από όμορους νομούς.

«Πρόκειται για ένα εγχείρημα ανθρωπιάς για όλα αυτά τα άτομα, αλλά και τις οικογένειές τους, γιατί δεν ταλαιπωρούνται πλέον, καθώς έπρεπε να απευθυνθούν μέχρι τότε είτε σε γιατρούς της Θεσσαλονίκης, είτε σε γιατρούς των Αθηνών. Το μπράβο αξίζει σε όλους εκείνους τους συλλόγους που ήταν δίπλα μας ηθικά και υλικά. Είμαστε ευγνώμονες και περήφανοι που πάρα τις δυσκολίες, ως γιατροί όταν μας δίνεται η ευκαιρία χωρίς δισταγμό και έχοντας την εμπειρία, προσφέρουμε για το σύνολο,» επεσήμανε ο κ. Χαρίλαος Λώτης μιλώντας στο Infonews24 και προσθέτει:

«Όσον αφορά στο ιατρικό κομμάτι, αλλά και στους χειρισμούς του μιας και παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες, έχουμε προγραμματίσει για το προσεχές διάστημα, μια ανοιχτή προς όλους τους πολίτες ημερίδα, για να τους ενημερώσουμε για το όλο εγχείρημα ανοιχτή. Δεν θα ήθελα να παραλείψω την συνέχιση της στήριξης και από όλες τις μετέπειτα διοικήσεις, όπως και της διεύθυνσης του αναισθησιολογικού τμήματος. Για ακόμη μια φορά ένα μεγάλο εύγε σε όλες τις οικογένειες αυτών των υπέροχων πλασμάτων, των μικρών ηρώων».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •