Κ. Τενεκετζής: Μια μικρή ομάδα μαθητών αποφασίζει για κατάληψη στα σχολεία της πόλης

Για μια μικρή ομάδα μαθητών που απαγορεύει καθηγητές αλλά και μαθητές να εισέλθουν στις σχολικές μονάδες κάνει λόγο με δηλώσεις του, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Κώστας Τενεκετζής αναφερόμενος στις καταλήψεις που ξεκίνησαν από την περασμένη Πέμπτη σε ορισμένα σχολεία της πόλης των Σερρών με τους μαθητές να αντιδρούν στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

“Αυτό που βλέπουμε και μας λυπεί είναι ότι υπάρχει μια μικρή ομάδα μαθητών μέσα στα σχολεία και κλειδώνουν τις σχολικές μονάδες. Δεν επιτρέπουν τους καθηγητές και μαθητές να εισέλθουν εντός του σχολείου. Παρακαλώ τους γονείς να μιλήσουν στα παιδιά τους και να τα συμβουλεύσουν, να σταματήσουν να εμποδίζουν αυτούς που πρέπει να είναι μέσα στα σχολειά. Τα αιτήματά τους είναι σεβαστά, τα αιτήματά τους τα συζητάμε και τα αναλύουμε. Είμαστε δίπλα τους και προσπαθούμε να αλλάξουμε την κατάσταση προς το καλύτερο. Γι αυτό παρακαλούμε λυθεί το ζήτημα και να βρουν άλλο τρόπο για να διαμαρτυρηθούν” αναφέρει ο κος Τενεκετζής.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως η απόφαση για κατάληψη δε λαμβάνεται ομόφωνα από τα μέλη του 15μελους αλλά από μια μικρή ομάδα μαθητών.

Φωτογραφία: e-simerini.gr

Κοινοποίηση