Χρ. Παπαστεργίου: Για την κατάσταση του Νομού Σερρών ευθύνεται ο Απ. Τζιτζικώστας & ο Π. Ψωμιάδης

Πυρά κατά του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα εξαπέλυσε από τις Σέρρες ο επικεφαλής του συνδυασμού “Πράξεις για τη Μακεδονία” και υποψήφιος Περιφερειάρχης Χρήστος Παπαστεργίου αναφορικά με την τελευταία θέση στην οποία βρίσκεται ο Νομός Σερρών. Στο νομό Σερρών το κατά κεφαλήν ΑΕΠ ανήλθε σε 9.863 ευρώ και ήταν το πιο χαμηλό σε επίπεδο Περιφέρειας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Ο κος Παπαστεργίου ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως υπεύθυνοι για την κατάσταση του Νομού Σερρών είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Συγκεκριμένα ο κος Παπαστεργίου δήλωσε:

“Δε γίνεται να είμαστε πρώτοι στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ αλλά το αποτύπωμα στην ανάπτυξη να λέει ότι έχουμε τον πιο φτωχό Νομό της χώρας. Αυτή η απορροφητικότητα που εμφανίζει ο κος Τζιτζικώστας και η Περιφέρεια είναι ψευδής εικόνα. Οφείλεται σε δύο επιμέρους στοιχεία. Το ένα είναι η απορρόφηση πόρων που έπρεπε να είχε απορροφηθεί στο προηγούμενο ΕΣΠΑ και δεν απορροφήθηκαν στην ώρα τους γιατί η Περιφέρεια δεν ήταν έτοιμη και το δεύτερο έχει να κάνει ότι με χρήματα που έπρεπε να καταβάλει το κεντρικό κράτος για έργα υποδομών όπως το Μετρό και οι κόμβοι στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης δεν τα κατέβαλε το κεντρικό κράτος όπως όφειλε όπως είχε γίνει στην Αττική, τα κατέβαλε η Περιφέρεια από το περιφερειακό πρόγραμμα. Στην ουσία χρήματα που θα μπορούσαν να πάνε σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτό για το οποίο επαίρεται ο κος Τζιτζικώστας είναι στην ουσία ειναι η απόδειξη της αποτυχίας του και για το τωρινό αλλά και για το προηγούμενο ΕΣΠΑ”

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στις Σέρρες και είχε συνάντηση με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σερρών.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •