Σέρρες: Αστυνομικός χειροτονήθηκε ιερέας

Χειροτονήθηκε το πρωί της Κυριακής 3 Φεβρουαρίου ο Διάκονος πατέρας Στυλιανός Πλακανδάρας ο οποίος προέρχεται από τις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο νυν Πρεσβύτερος Στυλιανός Πλακανδάρας θα συνεχίσει να υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών στον τομέα της ευθύνης του αλλά και ως άμισθος ιερεύς της Εκκλησίας των Σερρών. Ο νέος Πρεσβύτερος είναι έγγαμος και πατέρας μίας μικρής κόρης.

Σύμφωνα, με το Romfea.gr o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ομιλώντας με πατρικά λόγια στον Διάκονο Στυλιανό, τον καλωσόρισε στο δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης, τονίζοντας ότι με την εις πρεσβύτερον χειροτονία του καλείται να υπηρετήσει ως Χριστού διάκονος και οικονόμος των θείων μυστηρίων, το απολυτρωτικο έργο της σωτηρίας του ανθρώπου που τελεσιουργείται απο τον ίδιο τον Χριστό μέσα στην Εκκλησία Του, που είναι κιβωτός σωτηρίας, θεότευκτο αγιαστήριο και θεραπευτήριο ψυχών και σωμάτων.

Με αφορμή δε την εορτή της Υπαπαντής ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τον νεοχειροτούμενο να μιμηθεί την δικαιοσύνη, που σημαίνει την καθαρτική, φωτιστική και αγιαστική πορεία του δικαίου Συμεών, τον οποίο ο Θεός αξίωσε να κρατήσει στην αγκαλιά του τον Σωτήρα του κόσμου, Ιησού Χριστό. “Το ίδιο θα νιώθεις καί σύ παιδί μου Στυλιανέ, κάθε φορά που θα τελείς, μέ φόβο Θεού, ταπείνωση και καθαρότητα ψυχής, το ιερό και ψυχοτρόφο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Με τον καθημερινό προσωπικό σου αγώνα για δικαιοσύνη ενώπιον Θεού θα μπορείς να πετύχεις στην αποστολή σου ως Ιερεύς του Θεού, που είναι να ελευθερώνεις τις ανθρώπινες ψυχές από την σκλαβιά στον διάβολο καί να τις οδηγείς στον Θεό. Να αγιάζεις τον εαυτό σου, ώστε να δύνασαι να αγιάζεις τον λαό του Θεού, να φωτίζεται απο το ανέσπερο φώς της θείας αγάπης ώστε να φωτίζεις με αυτό το φως της πίστεως στον Χριστό τον αναγκεμένο άνθρωπο ” είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτος και συνέχισε με το δεύτερο σημείο της μεστής του ομιλίας, τονίζοντας στον νεοχειροτονούμενο ότι “από σήμερα ως ιερεύς πλέον καθίστασαι σημείον αντιλεγόμενο για τον κόσμο”. Κάλεσε τον Διάκονο να μην καμφθεί το φρόνημά του, να προσεύχεται, να συγχωρεί και να προχωρά με αγάπη στην καρδιά του.

Στη χειροτονία παρευρέθηκαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Α.Δ. Σερρών Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Υποδιευθυντής Α.Δ. Σερρών Δημήτρης Μικρός, ο Διοικητής της Τροχαίας Σερρών Στέργιος Τσομπανίδης αλλά και συνάδελφοι αστυνομικοί του πατέρα Στυλιανού.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από το Romfea.gr

 

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •