Η… omerta του ΕΛΓΑ στην υπόθεση του ανταποκριτή που «γεννά» ερωτηματικά

Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου

Μία ιστορία που πάει να περάσει στα… ψιλά, από αυτές τις πολλές τελικά που καταλήγουν στον «κάλαθο των αχρήστων», εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στο νομό Σερρών.

Η υπόθεση που έφερε στο επίκεντρο όχι τον υπάλληλο του ΕΛΓΑ, αλλά παθογένειες που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν το «σκάνδαλο Novartis» είναι τελικά περισσότερο επιβλαβές για τα ταμεία του κράτους, από τα άλλα, τα μικρά «σκανδαλάκια», που συμβαίνουν καθημερινά.

Τι είχαμε;

-Μία αποκάλυψη από την πλευρά των αγροτών πως ανταποκριτής του ΕΛΓΑ, ενώ έλαβε τις εισφορές τους για τις δηλώσεις ζημίας, ύψους 18.000€, ουδέποτε τις παρέδωσε στον οργανισμό, με τον ίδιο να… ψελλίζει πως διέρρηξαν το σπίτι του, αλλά κατάλαβε 3 μήνες μετά πως έλειπαν τα χρήματα!

-Την επανάληψη του φαινομένου, καθώς σύμφωνα με τις μαρτυρίες αγροτών, το ίδιο είχε συμβεί και πέρυσι.

-Έναν οργανισμό, τον ΕΛΓΑ, που προφανώς δεν είχε ιδέα για τα «κλεμμένα» από το σπίτι του ανταποκριτή χρήματα, ειδάλλως δεν θα απέκλειε τους αγρότες από το καθεστώς των αποζημιώσεων, με την αιτιολογία πως δεν πλήρωσαν τις εισφορές για τις δηλώσεις.

-Έναν οργανισμό, τον ΕΛΓΑ, που αντί να ανακοινώσει κυρώσεις εναντίον του υπαλλήλου, τον αφήνει στον απυρόβλητο, λέγοντας με θράσος (;) πως ο εν λόγω υπάλληλος σταδιακά θα βάλει τα χρήματα και το θέμα θα διευθετηθεί!!!

-Έναν οργανισμό, τον ΕΛΓΑ, που δείχνει (πιθανόν να μην ισχύει κιόλας) ότι προσπαθεί να συγκαλύψει μία κατάσταση.

-Τους αγρότες που αντί να ζητήσουν εξηγήσεις από τον ίδιο τον ανταποκριτή και πιθανότατα να τον καταγγείλουν, στράφηκαν εναντίον του Δήμου και μόλις έλαβαν τις διαβεβαιώσεις πως θα πληρωθούν, το θέμα ξεχάστηκε.

-Τον Δήμο Σερρών, που ναι μεν έχει τα δίκια του, αλλά εστιάζει «στο δέντρο κι όχι στο δάσος», κάνοντας λόγο για προσπάθεια ενοχοποίησής του.

Τι θα έπρεπε να έχουμε;

-Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση και κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, ο εν λόγω υπάλληλος θα κατηγορούνταν για υπεξαίρεση.

-Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, η υπόθεση ίσως έφτανε και στον Εισαγγελέα.

-Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα είχε λειτουργήσει ο κρατικός μηχανισμός για τη διενέργεια, αν μη τι άλλο, ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Προς το παρόν, πάντως, δεν.. κουνιέται φύλλο.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •