Σέρρες: Που πήγαν τα χρήματα του ΕΛΓΑ οεο;;;

“Φτερά” έκαναν τα χρήματα που είχαν καταβάλει οι Σερραίοι αγρότες τους περασμένους μήνες στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ του Δήμου Σερρών προκειμένου ο Οργανισμός να πραγματοποιήσει τους απαραίτητους ελέγχους από τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί για να αποζημιωθούν. Το θέμα έκανε γνωστό το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Φεβρουαρίου ο Αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Τουρτούρας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των αγροτών. Αγρότες από τον Προβατά, την Μονοκκλησιά, την Άνω Καμήλας, το Άνω Μητρούσι και Κάτω Μητρούσι κινδυνεύουν να μην λάβουν αποζημιώσεις εξαιτίας της μη καταβολής του ανάλογου τέλους στον Οργανισμό.

Οι παραγωγοί των παραπάνω περιοχών έχουν καταβάλλει το χρηματικό ποσό που όφειλαν, κάνοντας τη δήλωση της ζημιάς ωστόσο τα χρήματα αυτά δεν έφτασαν ποτέ στα ταμεία του οργανισμού, με αποτέλεσμα οι αγρότες των συγκεκριμένων περιοχών να μην δικαιούνται αποζημιώσεων.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δήμο Σερρών παρουσία του Δήμαρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδης, του αρμόδιου Αντιδήμάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστου Γρηγοριάδη, αγροτών, του Παναγιώτη Σπυρόπουλου (Δικηγόρος Αγροτών) και του ανταποκριτή του ΕΛΓΑ.

Ο Δήμαρχος Σερρών ζήτησε από τον αρμόδιο υπάλληλο και ανταποκριτή του εξηγήσεις για το θέμα που προέκυψε το μεσημέρι της Δευτέρας. Ο ανταποκριτής του Οργανισμού ανέφερε ότι τον περασμένο Αύγουστο είχε σημειωθεί διάρρηξη στο σπίτι του με τους διαρρήκτες να αφαιρούν τα χρήματα από την οικία τους. Ο ίδιος όπως υποστηρίζει αντιλήφθηκε το περιστατικό μετά από τρεις μήνες χωρίς όμως να ενημερώσει της Αρχές. Σύμφωνα, πάντα με τον ίδιο υπήρξε ενημέρωση στην επόπτρια του ΕΛΓΑ λέγοντάς της πως τα χρήματα που είχε στο σπίτι τους είχαν κλαπεί.

Στο άκουσμα του συγκεκριμένου επιχειρήματος οι παραγωγοί έγιναν έξω φρενών ζητώντας εξηγήσεις από τον ανταποκριτή του Οργανισμού. “Με όσα ανέφερε ο υπάλληλος δεν έπεισε ούτε τον ίδιο του, τον εαυτό” υποστήριξε με δήλωσή ο δικηγόρος των αγροτών Παναγιώτης Σπύρόπουλος. “Λείπουν χρήματα περίπου 18.000 ευρώ, ο ίδιος ο υπάλληλος παραδέχτηκε ότι κάποια στιγμή έκλεψαν το σπίτι του (οι δικαιολογίες του νομίζω δεν στέκουν), δεν απευθύνθηκε στην Αστυνομία, αυτό έγινε το καλοκαίρι του 2018, φτάσαμε 2019 και από τυχαίο γεγονός ανακαλύφθηκε αυτό, ότι τα χρήματα ουδέποτε αποδόθηκαν στον Οργανισμό. Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό και αφορά επτά χωριά που δε μπορούν να πάρουν αποζημιώσεις για το λόγο ότι κατέλαβαν τα τέλη, ο ΕΛΓΑ δεν μπορεί να προχωρήσει σε αποζημιώσεις γιατί φαίνονται ότι τα οφείλουν” συνέχισε ο κος Σπυρόπουλος.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σημείωσε πως “Ο δήμος Σερρών ούτε εμπλέκεται στο θέμα ούτε έχει καμία ευθύνη. Είναι ένα θέμα που έχει σχέση με τον ΕΛΓΑ και με τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ . Ο υπάλληλος καταγράφει τις ζημιές, λαμβάνει κάποια τέλη από τους αγρότες για να τα αποδώσει στον ΕΛΓΑ και ο οργανισμός δίνει αποζημιώσεις στους αγρότες. Στην περίπτωση αυτή ο ανταποκριτής δεν απέδωσε τα χρήματα στον ΕΛΓΑ διότι όπως ενημερωθήκαμε και εμείς το μεσημέρι της Δευτέρας τα χρήματα αυτά εκλάπησαν από το σπίτι του υπαλλήλου. Δε έχουμε καμία σχέση! Θα απευθύνουμε στον ΕΛΓΑ να δούμε τι συμβαίνει!” είπε ο κος Αγγελίδης.

«Η κατάσταση είναι εξοργιστική. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις ζωές μας. Είναι άδικο εμείς να πληρώνουμε κανονικά, να είμαστε συνεπείς, κάτω από αντίξοες συνθήκες και με τεράστιες δυσκολίες και να μας αποκλείουν με αυτόν τον τρόπο. Η κατάσταση πρέπει να ξεκαθαρίσει,» δήλωσε στο Infonews24 ο Σερραίος αγρότης Στέργιος Νικολής.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •