Ο Γρ. Ζαρωτιάδης που διεκδικεί το δήμο Θεσσαλονίκης και το Σερραϊκό… αίμα που ρέει στις φλέβες του

Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου

Μπορεί να μην γεννήθηκε στις Σέρρες, αλλά στο DNA του… ρέει Σερραϊκό αίμα.

Ο κ. Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, διεκδικεί το Δήμο Θεσσαλονίκης στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ως επικεφαλής της παράταξης «Υψίπολις», με… όπλα τη διάθεση για προσφορά, τις ακαδημαϊκές γνώσεις του και το όραμα να καταστήσει «πρωταγωνίστρια» τη συμπρωτεύουσα.

Μπορεί να γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά κατάγεται από δύο Σερραϊκές οικογένειες.

Αναφέρει εξάλλου συχνά πυκνά τους αγώνες των παππούδων του και συγκεκριμένα τον Γρηγόριο Δ. Ζαρωτιάδη, ο οποίος διετέλεσε για δύο θητείες βουλευτής του νομού Σερρών με το κόμμα των Φιλελευθέρων και τον Κωνσταντίνο Γ. Παπαπαναγιώτου ισόβιο πρόεδρος του Προβατά.

Οι συγγενικοί δεσμοί του με τις γνωστές οικογένειες Παπαπαναγιώτου (ΔΡΟΜΕΑΣ, FLOS) και με το νομό Σερρών ακόμη και σήμερα στενοί.

Μπορεί να ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές του 2009 και του 2012 στο νομό Σερρών, ωστόσο το 2013 αποχώρησε από το κόμμα, εκφράζοντας τις διαφωνίες του για την τότε πολιτική του Ευάγγελου Βενιζέλου και την συνεργασία του με τον κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τον Αντώνη Σαμαρά.

Βιογραφικό Γρ. Ζαρωτιάδη

Ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1972 στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.
Μαθήτευσε στο 35ο Γυμνάσιο και στο 5ο Λύκειο Καλαμαριάς. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Λιντσ και στη Βιέννη και μέρος των διδακτορικών σπουδών του διεκπεραιώθηκε στο Μάντσεστερ. Το 2001 ξεκίνησε την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ και από τον Δεκέμβριο του 2017 Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Ιδρύματος. Η ερευνητική του δραστηριότητα καλύπτει το φάσμα της διεθνούς οικονομικής και της οικονομικής ανάπτυξης με πλήθος διεθνώς δημοσιευμένων άρθρων, συλλογικών τόμων και μονογραφιών. Μεταξύ άλλων συμμετείχε στα τελευταία τρία έτη ως διδάσκων στο μεταπυχιακό με τίτλο “Τοπική-Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση”. Από τον Ιανουάριο του 2015 είναι Αντιπρόεδρος της “Ένωσης των Οικονομικών Πανεπιστημίων της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης και της Παρευξείνιας Ζώνης – ASECU” (http://www.asecu.gr/index_en.html).

Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του “Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΙΚΑΣ”, μέλος και Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του, όπως επίσης και Αντιπρόεδρος του “Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών Δημήτρης Μπάτσης”. Η θητεία του ως ανεξάρτητο, μη-εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΡΟΜΕΑΣ ΑΒΕΕΑ από το 2001 έχει μπολιάσει το επιστημονικό του έργο με προσλαμβάνουσες από την παραγωγή, ενώ έχει συμβάλει, μεταξύ των προαναφερομένων, στον εμπλουτισμό της διοικητικής εμπειρίας του.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •