Μαρία Κόλλια Τσαρουχά: Καμία συμφωνία κάτω από το κίβδηλο όνομα “Μακεδονία” (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η συνείδησή μας, μας επιβάλλει να μη δεχτούμε καμία συμφωνία κάτω από το κίβδηλο όνομα ‘Μακεδονία’. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, έστω και την ύστατη στιγμή, να μην δεχθούν καμία νομιμοποίηση και να μην κάνουν το λάθος να στηρίξουν την προσχώρηση στο ΝΑΤΟ της γείτονας χώρας». Τα παραπάνω τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλια -Τσαρουχά, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, της κύρωσης του πρωτοκόλλου για την προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

 «Καμία μεθόδευση δεν θα νομιμοποιήσει τα πολιτικά τρυκ που απεμπολούν ένα ισχυρό διαπραγματευτικό μας επιχείρημα. Προφανώς οι ΑΝΕΛ, σεβόμενοι τον ελληνικό λαό αρνούμαστε να στηρίξουμε την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Μόνο ο λαός μπορεί να το αποφασίσει – γι’ αυτό ζητάμε δημοψήφισμα, ή την κύρωση της Συμφωνίας από 180 βουλευτές», υπογράμμισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Η κα Κόλλια κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «υπόγεια στηρίζει τη συμφωνία, άμεσα ή έμμεσα», ενώ τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, τρεις φορές δεν αποδέχθηκε τις προτάσεις των ΑΝΕΛ για να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, κι αυτό όπως είπε, θα καταγραφεί στην Ιστορία και μίλησε ακόμα «για σκοτεινά συμφέροντα και σκοτεινά κέντρα» που προσπαθούν να επιβάλουν λύσεις, που απεργάζονται σχέδια μείωσης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και αφαίρεσης ακόμα και νησιών της, ενώ έκανε λόγο και για κερδοσκοπική εμπλοκή του Τζωρτζ Σώρος.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •