Ανανιάδης: Αν υπάρχουν πολλά κρούσματα ιού της γρίπης μπορεί η σχολική μονάδα να κλείσει

“Αν υπάρχουν πολλά κρούσματα του ιού της γρίπης μπορεί η σχολική μονάδα να κλείσει. Έχουμε αντιμετωπίσει παλαιότερα τέτοιες περιπτώσεις και θα τις αντιμετωπίσουμε και τώρα κατάλληλα” διευκρινίζει με δηλώσεις του από τις Σέρρες ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ανανιάδης ερωτηθείς σχετικά με την εξαπλωση του επικίνδυνου στελέχους Η1Ν1“Υπάρχει οδηγία από το Υπουργείο Παιδείας εάν τυχόν εμφανιστούν κρούσματα του ιού της γρίπης μέσα στα σχολεία, απομονώνεται το παιδί σ έναν ειδικό χώρο για να μη έρχεται σε επαφή με τα υπόλοιπα παιδιά και καλούνται οι γονείς για να έρθουν να πάρουν το παιδί, να το πάνε σπίτι για να υπάρξει στη συνέχεια η σχετική περίθαλψη” ανέφερε ο κος Ανανιάδης.

Στην εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και η οποία εστάλη σε όλα τα σχολεία της χώρας σχετικά με την πρόληψη των μαθητών από την εποχική γρίπη αναφέρεται πως σε περίπτωση που εμφανιστεί ο ιός της γρίπης σε μαθητές της σχολικής μονάδας, τα παιδιά αναμένουνσε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.

Το Υπουργείο Παιδείας για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης συνιστά να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:

– Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

– Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

– Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.

– Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων.

-Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.

– Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων. Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων παρακαλούνται να ενημερώσουν την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων), σημειώνεται στην εγκύκλιο.

Κοινοποίηση