Διαρρήκτες έκλεψαν ακόμη και καμπάνα 150 κιλών από Ιερό Ναό στη Χαλκιδική

Την μπρούτζινη καμπάνα του Ιερού Ναού του Αγίου Ραφαήλ σε περιοχή της Χαλκιδικής αφαίρεσαν πέντε άντρες ηλικίας από 17 έως 30 ετών. Το βάρος της καμπάνας έφτανε το 150 κιλά και αυτό δεν πτόησε του διαρρήκτες, οι οποίοι το χρονικό διάστημα από 27 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου 2019 είχαν ενωθεί με σκοπό να διαπράττουν συστηματικά κλοπές από εξοχικές κατοικίες και άλλους χώρους, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι τα παραπάνω άτομα, το χρονικό διάστημα από 27 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου 2019 είχαν ενωθεί με σκοπό να διαπράττουν συστηματικά κλοπές από εξοχικές κατοικίες και άλλους χώρους, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση διέπραξαν:

* 3 κλοπές – διαρρήξεις από αποθήκες εξοχικών κατοικιών και 1 κλοπή από οικόπεδο, όπου αφαίρεσαν ηλεκτρικά εργαλεία, μπαταρίες από γεωργικά μηχανήματα, διάφορα εργαλεία και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας πάνω από 2.000 ευρώ,

* 1 κλοπή από Ιερό Ναό όπου αφαίρεσαν 1 μπρούτζινη καμπάνα και

* 2 απόπειρες κλοπής από εξοχικές κατοικίες και 1 απόπειρα κλοπής από επιχείρηση.

Μέρος των κλοπιμαίων εντοπίστηκε σε αγροτική έκταση και θα αποδοθεί στους νόμιμους κατόχους τους.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

 

Κοινοποίηση