“Ναυάγιο” η επιχείρηση Προμαχώνας για τους αγρότες-Αντιμέτωποι με αστυνομικά μπλόκα στους παράδρομους (BINTEO)

Μέσω παραδρόμων και παρακαμπτήριων οδών για μια ακόμη βραδιά οι Σερραίοι αγρότες του μπλόκου του Λευκώνα λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ προσπάθησαν με τα τρακτέρ του φτάσουν στο Τελωνείο του Προμαχώνα. Αφού δεν μπόρεσαν να “σπάσουν” το μπλόκο των αστυνομικών στον παράδρομο του Λευκώνα, κινήθηκαν προς τη βιομηχανική περιοχή των Σερρών. “Στόχος μας είναι να φτάσουμε στον Προμαχώνα”  διαμηνύουν οι αγρότες των Σερρών. 
 
Την ίδια ώρα όπως έγινε γνωστό για τις 18:30 το απόγευμα της Πέμπτης ορίστηκε τελικά η συνάντηση των αγροτών με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη, τους αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο, την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο.
 
«Η κυβέρνηση καλωσορίζει την απόφαση των μπλόκων να προσέλθουν στον διάλογο. Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει ο διάλογος είναι ο μόνος δρόμος αντιμετώπισης των προβλημάτων που υφίσταται η πρωτογενής παραγωγή διαχρονικά. Ήδη έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από πλευράς κυβέρνησης προκειμένου να επιλυθούν χρονίζοντα προβλήματα των αγροτών, ενώ άλλα έχουν δρομολογηθεί και γίνονται συντονισμένες ενέργειες να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους και των αντοχών της οικονομίας. Ευελπιστούμε και βασιζόμαστε στην διαρκή και αγαστή συνεργασία του αγροτικού κόσμου και των οργανώσεών του, προκειμένου από κοινού να δώσουμε την ώθηση στην πρωτογενή παραγωγή. Ο διάλογος πρέπει να γίνεται χωρίς αποκλεισμούς και να είναι συνεχής» δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης μόλις ενημερώθηκε πως οι εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων θα πρσέλθουν σε διάλογο.
 
Οι αγρότες περιμένουν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους μεταξύ των οποίων είναι το κόστος παραγωγής, η τιμή του πετρελαίου και του ρεύματος, τα αγροτικά εφόδια, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων και άλλα.
 
Κοινοποίηση