Ποιοι Σερραίοι πυροσβέστες έλαβαν τιμητικές διακρίσεις

Σε μία λαμπρή τελετή, που έλαβε χώρα στην Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, για την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας, σήμερα 13/02/2019, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΥΠΣΠΚΜ), βράβευσε τους πυροσβέστες για τον υψηλό επαγγελματισμό και τον υπερβάλλοντα ζήλο, όπως και για την άρτια υποστήριξη και διαχείριση συμβάντων.

Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν οι πυροσβέστες του Συντονιστικού Κέντρου της ΠΕΚΕ (Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών), του 1ου, 2ου, 3ου και 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, για την κατάσβεση πυρκαγιάς που σημειώθηκε την 22/01/2019, σε 8όροφη οικοδομή στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού 10.

Επίσης τιμήθηκαν οι υπάλληλοι Επιπυραγός Ριγανάς Αθανάσιος, Πυρονόμος Μανωλάκης Χρυσοβαλάντης, οι Αρχιπυροσβεστες Βασιλακάκης Παντελής και Σιλιαχλής Νικόλαος, όπως και οι Πυροσβέστες Δεμερτζής Δημήτριος και Δρακίογλου Ανδρέας της Π.Υ Σερρών, για την κατάσβεση πυρκαγιάς στις 9/02/2019, σε 5όροφη οικοδομή και την διάσωση 39 ενοίκων, εκ των οποίων και ενός βρέφους, στην οδό Κοσμά Αλεξανδρίδη 1, στις Σέρρες.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Τσαλής Δημήτριος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου της ΕΥΠΣΠΚΜ, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος) Σταθόπουλος Δημήτριος, ο Συντονιστής Βορείου Ελλάδος Υποστράτηγος Βαρσάμης Σπυρίδων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Παχίδης Κων/νος και οι Διοικητές Πυροσβεστικών Σταθμών Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση ήταν παρών ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Τζιτζικώστας Απόστολος, ο πρώην Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Βούγιας Σπυρίδων και ο Πρόεδρος Αποστράτων Πυροσβεστών Θεσσαλονίκης Αντιστράτηγος (ε.α) Φαφούτης Δημήτριος.

Ιδιαίτερη μνεία δόθηκε στην ομιλία του Υποστράτηγου Βαρσάμη Σπυρίδων, για την μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, όπως και για τον αδικοχαμό του Ανθυποπυραγού Σάββαρη Σάββα κατά την ώρα του καθήκοντος.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •