Υποτροφίες της ΔΕΛΤΑ για νέους κτηνοτρόφους με τη συμβολή της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Η ΔΕΛΤΑ υλοποιεί -για τρίτη συνεχή χρονιά- πρόγραμμα υποτροφιών για νέους κτηνοτρόφους, παρέχοντας 25 υποτροφίες για τεχνική εκπαίδευση διαχείρισης της κτηνοτροφικής μονάδας με φορέα υλοποίησης την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Προκειμένου να εξυπηρετηθούν κτηνοτρόφοι και σε απομακρυσμένες περιοχές, οι οποίοι ως τώρα δεν είχαν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν λόγω της μεγάλης απόστασης του τόπου διαμονής τους από τη Θεσσαλονίκη, οι 20 από τις υποτροφίες αφορούν τη Φλώρινα και οι υπόλοιπες πέντε τη Θεσσαλονίκη.

Οι υποτροφίες δίνονται στο πλαίσιο του «Σχεδίου Δράσης Γαία», που υλοποιεί η ΔΕΛΤΑ από το 2012, και στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος και της προσφοράς των υποτροφιών είναι η βελτιστοποίηση των μεθόδων διαχείρισης του ζωικού κεφαλαίου από τους συνεργαζόμενους με την εταιρία κτηνοτρόφους, με σκοπό την αύξηση της παραγωγικότητας, τη μείωση του κόστους παραγωγής, την εξασφάλιση της υγιεινής και ευζωίας των ζώων και, τελικά, την παραγωγή γάλακτος υψηλής ποιότητας.

Κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων κύκλων, εκπαιδεύτηκαν 39 νέοι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι παρακολούθησαν επαγγελματικά σεμινάρια στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Το πρόγραμμα υποτροφιών υλοποιείται με τον ίδιο στόχο και το 2019 και αφορά παιδιά κτηνοτρόφων συνεργατών της ΔΕΛΤΑ, τα οποία εργάζονται στην κτηνοτροφική επιχείρηση και προτίθενται σταδιακά να την αναλάβουν με αξιώσεις και να βελτιώσουν τη βιωσιμότητά της, καθώς και νέους που επιθυμούν να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία.

Κοινοποίηση