Στην Αλεξανδρούπολη οι “Μέρες Οχυρών 2019”

Οι “Μέρες Οχυρών” παρουσιάστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Αλεξανδρούπολη μετά από πρόσκληση της μητρόπολης Αλεξανδρούπολης και του ναού Αγίου Βασιλείου. Οι “Μέρες Οχυρών 2019” πραγματοποιούνται για τρίτη χρονιά, με πρωτοβουλία του Σωματείου “Στενωπός – Οχυρώσεις Μπέλλες & Αγκίστρου” και της Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση, σε συνεργασία με την 12η Μεραρχία Πεζικού.

Οι Αλεξανδρουπολιτες ενημερώθηκαν “Για τη γραμμή Μεταξά. Από την κατασκευή στο Έπος” από τον ιστορικό Γεώργιος Πολύχρους (κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Σύγχρονης Ιστορίας ΑΠΘ). O δημοσιογράφος – ερευνητής Παναγιώτης Σαββίδης (αντιπρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση) παρουσίασε προτάσεις για την αξιοποίηση και ανάδειξη των παροπλισμένων οχυρώσεων, στο πλαίσιο προώθησης του ιστορικού τουρισμού ή τουρισμού μνήμης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του σωματείου «ΣΤΕΝΩΠΟΣ» Ιωάννης Χατζόπουλος, παρουσίασε τους στόχους της εκδήλωσης «ΡΟΥΠΕΛ 1941. Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ» που τείνει να καταστεί κορυφαία του είδους στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση «άνοιξε» μουσικά η Στρατιωτική Μουσική της 12ης Μεραρχίας Πεζικού ενώ περιελάμβανε έκθεση φωτογραφίας από τη σημερινή εικόνα οχυρών της «Γραμμής Μεταξά».

Κοινοποίηση