Το ΑΚΚΕΛ «συμμαχεί» με το Ιταλικό Κίνημα Πέντε Αστέρων

Σε μία ιστορική συνάντηση και εκδήλωση στην Ρώμη στις 15 Φεβρουαρίου 2019 το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) σε συνεργασία με το ιταλικό Κίνημα 5 Αστέρων (M5S) και τον ηγέτη του Luigi Di Maio, Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιταλίας, καθώς επίσης με κόμματα από την Φινλανδία, Πολωνία και Κροατία, έγιναν τα ιδρυτικά μέλη μιας πανευρωπαϊκής πολιτικής Συμμαχίας για τις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Μάιο του 2019.

Εκτός από το ιταλικό Κίνημα 5 Αστέρων και το ελληνικό ΑΚΚΕΛ, τα άλλα 3 ιδρυτικά κόμματα σε αυτή τη συμμαχία είναι το κροατικό Zivi Zid (Ανθρώπινη Ασπίδα), το πολωνικό Kukiz 15 (που ίδρυσε ο καλλιτέχνης Paweł Kukiz) και το φινλανδικό Liike Nyt (Κίνημα Τώρα). Όπως στην Ιταλία σχηματίστηκε το «Πεντάστερο Κίνημα», έτσι και στην Ευρώπη αυτό το Κίνημα συνεργάστηκε για τον σχηματισμό μιας «Πεντάστερη Συμμαχίας», η οποία σύντομα θα αποκτήσει και περισσότερα «αστέρια».

Με πρωτοβουλία του Κινήματος 5 Αστέρων, το οποίο είναι ένα από τα κυβερνητικά κόμματα της Ιταλίας, άρχισαν οι διεργασίες από τα τέλη του 2018 ώστε να οδηγήσουν σε σχηματισμό πολιτικής Συμμαχίας κομμάτων από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μία λειτουργία των οποίων θα είναι και ο σχηματισμός Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Το Κίνημα 5 Αστέρων είναι ήδη μέλος στην Ομάδα Ελευθερίας και Άμεσης Δημοκρατίας (EFDD) και μαζί με το βρετανικό Κόμμα της Ανεξαρτησίας (UKIP) αποτελούν τα βασικά κόμματα της εν λόγω Ομάδας. Μετά από το Brexit όλες οι Ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναδιοργανώνονται και ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα από τις εκλογές.

Η Συμμαχία που ξεκίνησε στη Ρώμη δεν θα περιοριστεί φυσικά μόνο στα πλαίσια της Ομάδας που θα σχηματιστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τους Ευρωβουλευτές των ιδρυτικών κομμάτων και όσων προσχωρήσουν στη συνέχεια. Το όνομα της νέας Ομάδας ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί και αυτό θα γίνει πριν από τις εκλογές.

«Η δυναμική του ΑΚΚΕΛ και τα επιτεύγματα από την δράση του από το 2014 που ιδρύθηκε, αν και δεν είχε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση είτε στο Εθνικό είτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκτιμήθηκε και στο εξωτερικό από αυτούς που μάχονται παρομοίως για τις πατρίδες τους για να τις προστατεύσουν από τη διαφθορά και την απάνθρωπη πολιτική που εκπορεύεται από τα μαύρα κέντρα συμφερόντων που επηρεάζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν εξαπολύσει την οικονομική κρίση και προσπάθεια καταστροφής της ελληνικής κοινωνίας όπως ζούμε σήμερα.

Το ΑΚΚΕΛ δέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά να συμμετάσχει στις προσπάθειες δημιουργίας αυτής της πολιτικής Συμμαχίας διότι μεταξύ άλλων αυτό θα ενισχύσει το δυναμικό παρεμβάσεών του για να διορθώσει τις καταστροφές που έχει επιφέρει η μνημονιακή πολιτική τους αγρότες, κτηνοτρόφους και σε όλους τους επαγγελματίες στην πρωτογενή παραγωγή τροφίμων, όπως επίσης και να διορθώσει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό την καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας που επέφεραν αυτές οι ίδιες πολιτικές,» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΑΚΚΕΛ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα πλαίσια εκδήλωσης για την ανακοίνωση της δημιουργίας της Συμμαχίας, ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ κ. Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης αναφέρθηκε στην ίδρυση και λειτουργία του κόμματος, την δράση του και τα προβλήματα τόσο των αγροτών όσο και της ελληνικής κοινωνίας όπως έχουν δημιουργηθεί από τα παράνομα και αντισυνταγματικά μνημόνια, τα οποία επέβαλαν στον ελληνικό λαό τα σκοτεινά συμφέροντα μέσα σε χώρες που αποτελούν μέλη τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και του ΝΑΤΟ.

Τα πέντε ιδρυτικά κόμματα θα δημοσιεύσουν σύντομα το κοινό Μανιφέστο τους για τις 10 Δράσεις ώστε να αλλάξει η Ευρώπη και ο Luigi Di Maio ηγέτης του Κινήματος Πέντε Αστέρων θα υποστηρίξει προσωπικά την καμπάνια του κάθε κόμματος της Συμμαχίας που δημιουργήθηκε στην Ρώμη.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •