Γλυκοπατάτες, καρότα και κολοκυθάκια στο φούρνο (συνταγή)

Μαγειρέψτε στο φούρνο ψημένες γλυκοπατάτες, καρότα και κολοκυθάκια.

Συστατικά

Κολοκυθάκια (αρκετά για να καλύψετε το ταψί σας – ένα στρώμα)

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

3 – 4 σκελίδες σκόρδο

Μία γουλιά λευκό κρασί

Μισό ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

1 και μισή κουταλιά της σούπας πάπρικα

4 – 6 γλυκοπατάτες

4 – 5 καρότα

1 λεμόνι ολόκληρο και το ξύσμα του λεμονιού

Εκτέλεση

Πλύνετε και ξεφλουδίστε τα κολοκυθάκια.
Τα κόβουμε σε φέτες χοντρές.
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν στη χαρτοπετσέτα για 10 λεπτά.

Πλύνετε και ξεφλουδίστε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα.
Σε ένα μπολ τοποθετήστε τις πατάτες και τα καρότα και πιέστε 1 φρέσκο λεμόνι στο μείγμα και προσθέστε το ξύσμα ενός λεμονιού.

Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια στο ταψί, μαζί με τις πατάτες και τα καρότα.
Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι (για γεύση), ελαιόλαδο (μεγάλη δόση), θρυμματισμένο σκόρδο και ψιλοκομμένο μισό ματσάκι φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο), 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα και λίγο λευκό κρασί.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Καλύψτε το επάνω μέρος του ταψιού με το χαρτί ψησίματος και το αλουμινόχαρτο.
Ψήστε για 30 λεπτά καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο στους 180 βαθμούς κελσίου και για 15 λεπτά επιπλέον ακάλυπτο.

Πηγή: https://metomati.com/oven-baked-sweet-potatoes-carrots-and-zucchini/ 

Κοινοποίηση