Χρ. Γιαννούλης: “Ο κ. Τζιτζικώστας παριστάνει ανέξοδα τον αλληλέγγυο

Κριτική στην διοίκηση Τζιτζικώστα για το Πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθεια ασκεί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης με αφορμή τα όσα ανακοίνωσε ο κος Τζιτζικώστας από τις Σέρρες. “Αντί να παριστάνει ανέξοδα τον… αλληλέγγυο, καλό θα ήταν να μας απαντήσει για ποιους λόγους υπολείπεται σε σχέση με το σύνολο της χώρας στην υλοποίηση των προγραμμάτων που αφορούν την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων”  σημειώνει ο κος Γιαννούλης.

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Δυστυχώς για άλλη μία φορά, ο κ. Τζιτζικώστας μετέτρεψε σε φιέστα, τη διανομή τροφίμων και βασικών ειδών. Την ώρα μάλιστα που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ, καθώς η χρηματοδότηση τους προήλθε αποκλειστικά από πόρους του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας, αλλά και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Χθες ήταν η σειρά των Σερρών και σήμερα της Χαλκιδικής. Αντί να παριστάνει ανέξοδα τον… αλληλέγγυο, καλό θα ήταν να μας απαντήσει για ποιους λόγους υπολείπεται σε σχέση με το σύνολο της χώρας στην υλοποίηση των προγραμμάτων που αφορούν την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων;

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά καθώς δείχνουν ότι η Κεντρική Μακεδονία μένει πίσω στην υλοποίηση των προγραμμάτων καταπολέμησης της φτώχειας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.

Συγκεκριμένα υστερεί κατά:

· 14% στο σύνολο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

· 69% στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής

· 41% στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας

· 21% στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

· 7% στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και

· 1,8% στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς

Ειδικότερα για τις περιοχές που επισκέφθηκε το τελευταίο διήμερο, καλούμε τον κ. Τζιτζικώστα να μας απαντήσει: γιατί οι περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής και Σερρών υστερούν σε σχέση με το σύνολο της χώρας στην υλοποίηση των προγραμμάτων για την προώθηση της βιώσιμης και ποιοτικής απασχόλησης σε ποσοστά που ξεπερνούν το 68%; Τα στοιχεία αποτυπώνουν μία κατάσταση την οποία βέβαια γνωρίζουν εδώ και χρόνια οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας: ο κ. Τζιτζικώστας ενδιαφέρεται για την εικόνα, διαφημίζοντας την απορρόφηση των κονδυλίων των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, αλλά υστερεί στην υλοποίησή τους” αναφέρει ο κος Γιαννούλης.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •