“Διγλωσσία” στη ΝΔ για τα Σκόπια;- Πως θα αποκαλούνται τελικά;

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Κ. Καραμανλής: “Εμείς δεν θα αποκαλέσουμε ποτέ τον Ζόραν Ζάεφ Μακεδόνα πρωθυπουργό, τελεία και παύλα”

“Εμείς δεν θα προσκαλέσουμε και δεν θα αποκαλέσουμε ποτέ τον Ζόραν Ζάεφ Μακεδόνα πρωθυπουργό, τελεία και παύλα” ανέφερε με δηλώσεις του από τη Νιγρίτα ο Βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής. “Δεν το έχω δηλώσει μόνο εγώ. Το έχει δηλώσει ξεκάθαρα και ο πρόεδρος του κόμματος, το έχει δηλώσει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο και ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας. Κι αυτό ξέρετε δεν το κάνουμε για λόγους εμπάθειας, αλλά για λόγους συναισθηματικούς και ουσιαστικούς” είπε ο κος Καραμανλής.

Φ. Αραμπατζή: Θα συνεχίσω να τα αποκαλώ Σκόπια

Για την ονομασία της γειτονικής χώρας αναφέρθηκε και η Βουλευτής του ίδιου κόμματος Φωτεινή Αραμπατζή “Εάν ρωτάτε εμένα θα συνεχίσω να τα αποκαλώ Σκόπια. Για εμάς η Συμφωνία των Πρεσπών είναι εθνικώς επιζήμια για εμάς ισχύει το Σκόπια” κατέληξε η κα Αραμπατζή.

Μ. Σπυράκη: Η επίσημη ονομασία της χώρας ειναι Βόρεια Μακεδονία

Αξίζει να αναφερθεί πως πριν από λίγες ημέρες ερωτηθείς η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη για τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονία Απόστολου Τζιτζικώστα, ότι δεν θα αλλάξει τις πινακίδες στην περιφέρειά του που γράφουν Σκόπια σε Βόρεια Μακεδονία, η κα Σπυράκη ανέφερε ότι ναι μεν η Συμφωνία είναι βλαπτική αλλά δημιουργεί τετελεσμένα και ότι η επίσημη ονομασία της χώρας είναι πλέον Βόρεια Μακεδονία. «Είναι προφανές ότι η επίσημη ονομασία της χώρας, όπως προκύπτει από τη συμφωνία των Πρεσπών, που πάλι να θυμίσω ότι επικυρώθηκε με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των προθύμων, είναι Βόρεια Μακεδονία. Από εκεί και πέρα, όμως, είναι ήσσονος σημασίας η κάθε συζήτηση που γίνεται γύρω από τις πινακίδες» είπε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

 

Κοινοποίηση