Σαραντίδου: Η διοίκηση της Π.Κ.Μ.προκαλεί με τους πανηγυρισμούς της, για τις «πρωτοπόρες» ενέργειές της στην διαχείριση της φτώχειας

“Για ακόμα μία φορά η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκαλεί με τους πανηγυρισμούς της, για τις «πρωτοπόρες» ενέργειές της στην διαχείριση των πιο ακραίων μορφών φτώχειας” αναφέρει με γραπτή δηλωσή της η περιφερειακή σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Σερρών Φιλιώ Σαραντίδου. Στην ίδια ανακοίνωση η κα Σαραντίδου υποστηρίζει ότι “η διοίκηση της ΠΚΜ αφενός να εθίσει τους εργαζόμενους ότι πρέπει να αρκούνται σε ένα ξεροκόμματο με το οποίο τους ελεούν οι ίδιοι που τους οδηγούν στην εξαθλίωση. Αφετέρου επιχειρεί να εξωραΐσει την ΕΕ, εμφανίζοντάς την ως ευεργέτη των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, ενώ είναι υπεύθυνη με την πολιτική της για την κατάστασή τους”

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση της κας Σαραντίδου:

“Για ακόμα μία φορά η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκαλεί με τους πανηγυρισμούς της, για τις «πρωτοπόρες» ενέργειές της στην διαχείριση των πιο ακραίων μορφών φτώχειας, με την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πρόσφατα ο περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Γ. Μωυσιάδη, σύμφωνα με την οποία 9000 άποροι συμπολίτες μας στις Σέρρες επωφελήθηκαν της επισιτιστικής βοήθειας. Ήταν περήφανη για το «κατόρθωμά» της να ξεκινήσει πρώτη το πρόγραμμα της «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής», που υλοποιείται με συγχρηματοδότηση του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Γιατί άραγε είναι απαραίτητα αυτά τα προγράμματα σήμερα και ποιος έχει την ευθύνη για την ακραία φτώχεια; Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι πρώτη στην ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση, και ο νομός Σερρών είναι ο τελευταίος νομός της χώρας σύμφωνα με το κατά κεφαλήν εισόδημα.

Είναι ακόμα μεγαλύτερη η πρόκληση, μιας και στον 21ο αιώνα που ζούμε η παραγωγικότητα της εργασίας, οι δυνατότητες της επιστήμης και των τεχνολογικών εφαρμογών της, οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, στις οποίες η ΠΚΜ έχει σημαντικότατο ειδικό βάρος, μπορούν όχι μόνο να εξαλείψουν την πείνα και τη φτώχεια, αλλά να διασφαλίσουν τις προϋποθέσεις ώστε οι εργαζόμενοι, συνολικά ο λαός μας, να έχουν υπερεπάρκεια και σε ποιοτικά είδη διατροφής, και σε κάθε λογής αγαθά που θα τους επιτρέπουν να ζουν ικανοποιητικά, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Η διοίκηση της ΠΚΜ ουσιαστικά επιχειρεί να συγκαλύψει τις σοβαρότατες ευθύνες της για τη φτώχεια και την εξαθλίωση του λαού στην Περιφέρειά μας. Για την εφαρμογή της πολιτικής όλων διαχρονικά των αστικών κυβερνήσεων και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΕΕ που οδήγησε και διατηρεί μεγάλα τμήματα του λαού μας σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Που οδήγησε στην ανεργία εκατομμύρια εργαζόμενους, που έκλεισε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, που ξεκληρίζει τη μικρομεσαί α αγροτιά. Μια πολιτική που και η ίδια η Περιφέρεια εφαρμόζει, ως βασικός κρίκος του κρατικού μηχανισμού.

Προσπαθεί η διοίκηση της ΠΚΜ αφενός να εθίσει τους εργαζόμενους ότι πρέπει να αρκούνται σε ένα ξεροκόμματο με το οποίο τους ελεούν οι ίδιοι που τους οδηγούν στην εξαθλίωση. Αφετέρου επιχειρεί να εξωραΐσει την ΕΕ, εμφανίζοντάς την ως ευεργέτη των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, ενώ είναι υπεύθυνη με την πολιτική της για την κατάστασή τους.

Οι άνθρωποι του μόχθου που τους έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση, όσο και αν έχουν ανάγκη και από αυτά τα ελάχιστα του συγκεκριμένου προγράμματος, δεν πρέπει να συμβιβαστούν με τις μειωμένες απαιτήσεις, τη μιζέρια, τη διαχείριση της φτώχειας. Αυτό που χρειάζεται είναι να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα, να μπουν νέες δυνάμεις στη μάχη. Όλοι μαζί, εργάτες, υπάλληλοι, βιοπαλαιστές αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, νέοι και γυναίκες, ενάντια στο κοινό εχθρό, το καπιταλιστικό σύστημα και τα μονοπώλια, που φέρνουν συνεχώς νέα βάσανα. Χωρίς δισταγμούς, με οδηγό την πείρα τόσων χρόνων να στηρίξουν τις δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στην τοπική διοίκηση και το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές. Παντού με τους πρωτοπόρους στον αγώνα κομμουνιστές”.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •