Σοβαρές οι ελλείψεις στο Κ.Υ. Νέας Ζίχνης καταγγέλλει ο υποψήφιος δήμαρχος Γ. Στεφανόπουλος

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Ν. Ζίχνης με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Στεφανόπουλο Γιάννη επισκέφτηκε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου το Κέντρο Υγείας Ν. Ζίχνης και είχε εκτενή και πλήρη ενημέρωση από τον διευθυντή του Κ.Υ. Το Κ. Υ. Ν. Ζίχνης καλύπτει γεωγραφικά μια μεγάλη έκταση (από το Ν. Σούλι μέχρι και την Αλιστράτη) και πληθυσμιακά γύρω στα 20.000 άτομα κάθε ηλικίας.

Αυτή τη στιγμή το Κ.Υ. έχει ένα γιατρό παθολόγο και 2 γενικής ιατρικής που μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό προσπαθούν, με τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλουν, να κρατήσουν το επίπεδο της παρεχόμενης ιατρικής φροντίδας σε ικανοποιητικό επίπεδο.

“Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις ορισμένων ειδικοτήτων και κυρίως 2 παιδιάτρων (δεν υπάρχει παιδίατρος στο Κ.Υ.) 2 οδοντιάτρων, 9 γιατρών γενικής ιατρικής, και ενός βιοπαθολόγου. Το ασθενοφόρο υπολειτουργεί, γιατί υπάρχει μόνο ένας οδηγός, ενώ έπρεπε να υπάρχουν 5, για να καλύπτουν ρεπό – άδειες και να υπάρχει αδιάλειπτη λειτουργία όλο το 24ωρο. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις θέλουν επιδιορθώσεις (το κτίριο είναι κατασκευασμένο πριν το 1984) και κυρίως η αλλαγή κουφωμάτων είναι επιβεβλημένη, και για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας και οικονομίας. Καλούμε τους υπεύθυνους (διοικητή 4ης ΥΠΕ) αλλά κυρίως το Υπουργείο Υγείας, να προχωρήσει άμεσα σε κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών θέσεων”  σημειώνει με γραπτή δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Στεφανόπουλος.

Ο ίδιος κάλεσε τους δημότες να διεκδικήσουν μαζί με τη Λαϊκή Συσπείρωση ένα ενιαίο, δημόσιο και απολύτως δωρεάν σύστημα, που θα περιλαμβάνει την ΠΦΥ προσανατολισμένη στην πρόληψη, με δημόσια Κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία που θα καλύπτουν σε 24ωρη βάση, όλο το χρόνο, τις ανάγκες υγιών και ασθενών, με πλήρως ανεπτυγμένες και συνεργαζόμενες μεταξύ τους υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης. “Η κατάσταση στην υγεία σήμερα μπορεί να βελτιωθεί μόνο με την πάλη που βάζει την προοπτική διεκδίκησης ενός αποκλειστικά ενιαίου και δωρεάν καθολικού συστήματος υγείας, χωρίς καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα, με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με την κάλυψη όλων των κενών σε υποδομές και υλικά” αναφέρει ο κος Στεφανόπουλος

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •