Συνάντηση εργασίας της «Συμμαχίας Σερρών» με την Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. και τη «Σερραίων Πολιτεία»

Συνάντηση εργασίας με το Δ.Σ. του Σωματείου «ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» και την Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας Ιστορίας των Σερρών (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.) είχαν στελέχη της «Συμμαχίας Σερραίων» με τον επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Σερρών κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη στα γραφεία της δημοτικής κίνησης.

Από τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Αριστοτέλη Νανιόπουλο, έγινε μια ενδελεχή παρουσίαση του ιστορικού, των στόχων και των προοπτικών για τη στέγαση και τη λειτουργία της Πινακοθήκης «Κωνσταντίνος Ξενάκης» καθώς επίσης αναφέρθηκε και η πρόταση, που αφορά τη δημιουργία πολιτιστικού πάρκου στο χώρο του στρατοπέδου Παπαλουκά.

Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης περιέγραψε τις θέσεις της «Συμμαχίας Σερραίων» όσον αφορά την αξιοποίηση του στρατοπέδου Παπαλουκά, που θα μετατραπεί σε αμιγές πολιτιστικό πάρκο Ευρωπαϊκής εμβέλειας, που θα φιλοξενεί περιοδικές και μόνιμες εκθέσεις, πολιτιστικές διοργανώσεις, θεματικές ανά πεδίο ενδιαφέροντος εκθέσεις, ως ένα γενικότερα χώρο προβολής και διαφήμισης των επιχειρήσεων και των αξιοθέατων του νομού μας.

Διαπιστώθηκε ένα κοινό όραμα ανάπλασης του στρατοπέδου Παπαλουκά με όχημα τον χώρο της Πινακοθήκης «Κωνσταντίνος Ξενάκης» και ζητήθηκε από τη «Συμμαχία Σερραίων» η συνέργεια τόσο του Σωματείου «ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» όσο και της Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας Ιστορίας των Σερρών (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.) για την επίτευξη της κοινής στόχευσης.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Χρυσάφης:
«2500 χρόνια πολιτισμού που έχει αυτός ο τόπος είναι χρέος μας να τα αναδείξουμε. Οφείλουμε να γυρίσουμε σελίδα και στον πολιτισμό».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •