Αντίθετη η «Διάβαση Πεζών» στην παραχώρηση στρεμμάτων του Αθλητικού Πάρκου Ομόνοιας σε σωματείο

Το Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας χωροθετήθηκε και δημιουργήθηκε σε έκταση 300 περίπου στρεμμάτων, με απόφαση του Δήμου Σερρών και σκοπό την άθληση και την ψυχαγωγία των Δημοτών.

Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Σερρών δημιούργησε υποδομές – περιφράξεις, δρόμους και γήπεδα διαφόρων αθλημάτων (κλειστό γυμναστήριο, επτά γήπεδα ποδοσφαίρου, τρία ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, δύο γήπεδα τένις, αποδυτήρια αθλουμένων και αναψυκτήριο, ενώ εκκρεμεί η ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου).

Πρόσφατα ζητήθηκε από αθλητικό σωματείο η παραχώρηση έκτασης 52 στρεμμάτων, για τουλάχιστον 30 χρόνια, με σκοπό να αναπτύξει τις δραστηριότητές του.
Η «Διάβαση Πεζών» εξέφρασε την αντίθεσή της στην προοπτική αυτή και ανέλυσε τους λόγους.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η «Διάβαση Πεζών» τονίζει τα εξής:

«Η αιτούμενη παραχώρηση βρίσκει την Διάβαση Πεζών αντίθετη, δεδομένου ότι αφορά σημαντικό τμήμα της όλης έκτασης η αποκλειστική χρήση της οποίας, εφόσον παραχωρηθεί σε έναν σύλλογο, θα αλλοιώσει τη φύση και το σκοπό της δημιουργίας του Πάρκου, αποκλείοντας τη δυνατότητα χρήσης του Πάρκου από μεμονωμένους Δημότες ή ομάδες Δημοτών. Επίσης η έλλειψη αντίστοιχου χώρου προς μελλοντική παραχώρηση σε άλλους αθλητικούς συλλόγους, θα δημιουργήσει προβλήματα στο άμεσο μέλλον.

Επειδή η «φυσιογνωμία» του Πάρκου πρέπει να διαφυλαχτεί όπως θεσμοθετήθηκε αρχικά και διαχρονικά κρίνεται επιτυχημένη, η Διάβαση Πεζών προτείνει την παραχώρηση της αιτούμενης έκτασης στον αθλητικό σύλλογο σε άλλη θέση, εκτός του Πάρκου Ομόνοιας, όπου μελλοντικά υπάρχει η δυνατότητα παραχώρησης αντίστοιχου χώρου και σε άλλους αθλητικούς συλλόγους και καλεί τον κ. Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, να σεβαστούν τις συστατικές αποφάσεις των προκατόχων τους, οι οποίοι οραματίστηκαν και δημιούργησαν το πανέμορφο αυτό Πάρκο, να προστατέψουν την διαμορφωμένη ‘φυσιογνωμία’ του Αθλητικού Πάρκου Ομόνοιας, ως χώρο μαζικής άθλησης μεμονωμένων και ομάδων Δημοτών, ως χώρο περιπάτου και αναψυχής και να μην συντελέσουν στην αλλοίωση της ‘φυσιογνωμίας’ του».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •