Καλτσούνια: Κρητική παραδοσιακή συνταγή (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά.
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά.
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριος.

Συστατικά:

500 γραμμάρια φέτα
500 γραμμάρια τυρί ρικότα
2 αυγά
1 ματσάκι μέντα (φρέσκο)
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Λάδι για το τηγάνισμα
Μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα (προαιρετικό)

Τα κουζινικά σκεύη που χρειάζονται για να γίνουν τα καλτσουνάκια είναι:
• Πλάστης
• Kόπτη ζαχαροπλαστικής

Μέθοδος εκτέλεσης

Προσθέστε τα τυριά στο μεγάλο μπολ ανάμειξης.
Ψιλοκόψτε την μέντα και βάλτε το στο μπολ.
Προσθέστε τα αυγά και το αλάτι στο δοχείο ανάμιξης.
Συνδυάστε όλα τα συστατικά (αναμιγνύετε καλά).

Το φύλλο πίτας πρέπει να το ανοίξουμε χρησιμοποιώντας τον πλάστη, σε πάχος περίπου ½ εκατοστού.
Προσθέτουμε το μείγμα τυριών (με το κουτάλι της σούπας) και το διπλώνουμε το φύλλο για να κλείσουμε το μίγμα.
Χρησιμοποιώντας τον κόπτη ζαχαροπλαστικής, κόβουμε γύρω από το φύλλο.

Προσθέτουμε το λάδι στο τηγάνι και αφήνουμε να ζεσταθεί το λάδι καλά, φροντίζοντας να γυρίζουμε περιοδικά τα καλτσουνάκια.
Αφού και οι δύο πλευρές του καλτσουνιού είναι χρυσαφένιες σε χρώμα, βάλτε τα στο πιάτο ( κάτω στο πάτο του πιάτου βάλτε χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει λάδι).
Προσθέτουμε μέλι και κανέλα προαιρετικά

Πηγή: https://metomati.com/kalitsounia-cretan-recipe-k%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B9%CE%B1/  

YouTube video: https://www.youtube.com/watch?v=TXnwUeId0GM 

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •