Σεμινάρια ιστορίας του Πόντου για τους εκπαιδευτικούς της Κ. Μακεδονίας

Σεμινάρια ιστορίας του Πόντου για τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών (Π.Σ.Π.Ε.).

Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 5 Μαρτίου 2019, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Γιαννιτσών Πέλλας 18.30 μ.μ με θέμα «Όψεις της κοινωνίας των Ελλήνων του Πόντου: 1856-1922 ». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Αντώνης Παυλίδης, Δρ. Ιστορίας, πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Το επόμενο σεμινάριο θα γίνει την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Αλέξης Μινωτής» (Π. Γρηγορίου 12, Αμπελόκηποι) στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης στις 18.30 μ.μ. Το θέμα «Μακεδονία και προσφυγικός ελληνισμός» θα αναπτύξει ο ομότιμος καθηγητής Στάθης Πελαγίδης.

Στην Π.Ε. Σερρών το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου. Ομιλητής θα είναι ο Θωμάς Σαββίδης ΑΠΘ, ο οποίος θα αναπτύξη το θέμα «Η πολιτισμική διατροφική κληρονομιά των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας»

 

Την απόφαση για τη διεξαγωγή σεμιναρίων έλαβαν από κοινού η ΠΕΔ-ΚΜ και η Π.Σ.Π.Ε., μετά την επιτυχημένη πραγματοποίηση ανάλογων σεμιναρίων από το Σύνδεσμο σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης για πέντε συνεχόμενα έτη (2014-2018).

Τα σεμινάρια αυτά είχε την ευκαιρία να τα παρακολουθήσει σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών της Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, εκτός από τους εκπαιδευτικούς θα είναι δυνατή η συμμετοχή σ’ αυτά και σε οποιονδήποτε το επιθυμεί. Θα πραγματοποιηθούν επτά συνολικά σεμινάρια, ένα σε κάθε νομό της Κεντρικής Μακεδονίας, από τις 4 μέχρι τις 27 Μαρτίου 2019. Το υλικό όλων των σεμιναρίων (εισηγήσεις, βιβλιογραφία, κ.ά.) θα δημοσιευθεί σε ειδικό τεύχος της εφημερίδας ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ, που είναι ο χορηγός επικοινωνίας, που θα διανεμηθεί στους εκπαιδευτικούς, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο το επιθυμεί.

Κοινοποίηση