Αδελφοποιήθηκαν οι Δήμοι Αμφίπολης και Σπάρτης

Με κοινές ιστορικές μνήμες και συνδετικό κρίκο το Σπαρτιάτη Στρατηγό Βρασίδα, οι Δήμοι Σπάρτης και Αμφίπολης, διανύουν πλέον «ιστορικούς βίους παράλληλους», αφού επικύρωσαν την αδελφοποίησή τους, κατά την τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου, στην έδρα του Δήμου Αμφίπολης, το Ροδολίβος.

“Η κοινή αναφορά των δύο περιοχών, είναι ο Βρασίδας, ο οποίος διακρίνεται ως η σημαντικότερη στρατιωτική φυσιογνωμία της Σπάρτης, κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, λόγω των εξαίρετων στρατηγικών ικανοτήτων και της ρητορικής δεινότητάς του. Ο Σπαρτιάτης Στρατηγός σκοτώθηκε το 422 π.χ. στη μάχη εναντίον των Αθηναίων στην Αμφίπολη και ετάφη με τιμές ήρωα, εντός των τειχών και μπροστά στην Αγορά της Αμφίπολης, η οποία τον αναγόρευσε ήρωα και οικιστή της, απονέμοντάς του την ύψιστη τιμή, που μπορούσε να δοθεί σε πολίτη στην Αρχαιότητα,” τόνισε ο Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης.

Η εκδήλωση αδελφοποίησης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αμφίπολης, ενώ ακολούθησε ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης και στον τάφο του Στρατηγού, ο οποίος ανακαλύφθηκε, κατά τη διάρκεια ανασκαφικών εργασιών, το 1976.

Η χθεσινή τελετή «επισφράγισε» τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας, που θα ενώνουν εφεξής τους δύο Δήμους, οι οποίοι συγκλίνουν σε θέματα, που αφορούν στην προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών, στη βάση μιας ευρύτερης, αγαστής διαδημοτικής συνέργειας.

(Η φωτογραφία είναι του κ. Δημήτρη Μουρατίδη)

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •