Εγκαινιάσθηκε η πρώτη Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος της Θεσσαλονίκης στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια της Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Το Ιπποκράτειο στεγάζει δυο νεογνολογικές κλινικές και εντατικής νοσηλείας νεογνών, καθώς και δυο μαιευτικές κλινικές. Στην Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος δίνεται η δυνατότητα σε υγιείς θηλάζουσες μητέρες να «καταθέτουν» το περίσσευμα γάλακτός τους, προκειμένου να σιτίζονται πρόωρα νεογνά ή νεογνά με προβλήματα υγείας.

«Η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί δώρο ζωής και αλληλεγγύης. Συνιστά μια υποδομή, που έρχεται να καλύψει το τεράστιο κενό που υπήρχε στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς ανάλογη μονάδα για δότριες μητέρες λειτουργούσε μόνο στην Αθήνα, χωρίς να επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες όλης της χώρας. Η Θεσσαλονίκη μάλιστα θα αποκτήσει δυο Τράπεζες Μητρικού Γάλακτος, καθώς θα δημιουργηθεί κι άλλη μία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με συγκεκριμένες δράσεις προωθεί την αξία του θηλασμού, της υιοθεσίας και της προστασίας βρεφών, νηπίων, παιδιών, μονογονεϊκών οικογενειών και της μητρότητας. Μέσα από δεκάδες δράσεις ενημέρωσης για το μητρικό θηλασμό και τη σημασία του μητρικού γάλακτος, ημερίδες για την υιοθεσία, αλλά και μέσα από την ενίσχυση με 6 εκ. ευρώ προσφάτως 15 δομών της Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε παιδιά και εφήβους, την ενίσχυση των κοινωνικών και προνοιακών ιδρυμάτων, τη λειτουργία Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης, τη διάθεση δωρεάν κουπονιών για ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες για αγορές από τις λαϊκές της Θεσσαλονίκης, τη διασφάλιση λειτουργίας των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων, με τη λειτουργία της ‘Σχολής Γονέων’ και του ‘Κέντρου Θηλασμού’, σε συνεργασία με το Σύλλογο Μαιών Θεσσαλονίκης, δημιουργήσαμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, με επίκεντρο το παιδί. Θέλω να καλέσω όλες τις νέες μητέρες που μπορούν, να προσφέρουν το γάλα τους, διότι είναι μια προσφορά ζωής ανεκτίμητη», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Κοινοποίηση