
Tο τριήμερο μεταξύ 26 και 28 Μαρτίου 2019 έλαβε χώρα εκπαιδευτική δράση, της 2ης ΕΜΑΚ (Θεσσαλονίκης), σε πραγματικό πεδίο, στην έρευνα και διάσωση σε κτίριο που έχει υποστεί κατάρρευση (USAR). Κατά τη διάρκεια της πρακτικής εκπαίδευσης εφαρμόστηκε η μεθοδολογία που προβλέπεται από το σχετικό Μνημόνιο Ενεργειών, σε συνδυασμό με τις κατευθυντήριες γραμμές του INSARAG.
Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε έρευνα πεδίου με φυσική μέθοδο, διασωστικά σκυλιά και ηλεκτρονικές συσκευές, εφαρμογή τεχνικών διάτρησης οπλισμένου σκυροδέματος, υποστύλωσης και αποκομιδής ερειπίων, καθώς και μεθόδων διείσδυσης και κίνησης σε περιορισμένο χώρο.
Εκπαιδευτής της ανωτέρω δράσης ήταν ο Υποπυραγός Νίκας Κωνσταντίνος, Πολιτικός Μηχανικός του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, με τη συμμετοχή του συνόλου του προσωπικού της Μονάδας.
Φωτογραφικό υλικό Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας