Αντικατάσταση με «αιχμές» σήμερα στο Δ.Σ. Σερρών- Ο Κ. Καρπουχτσής στη θέση του Β. Τερζή (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου- Δημήτρης Κώττας

Το οριστικό «διαζύγιο» του πρώην- πλέον- Προέδρου της ΚΕΔΗΣ Βασίλη Τερζή με την πλειοψηφούσα παράταξη «Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων», είναι γεγονός.

Όπως ανακοινώθηκε, 18 σύμβουλοι της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων» υπέγραψαν προκειμένου να διαγραφεί από την παράταξη ο κ. Τερζής, ενώ σήμερα το απόγευμα τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και το θέμα της αντικατάστασής του από τις θέσεις που κατείχε μέχρι σήμερα, όπως του Προέδρου της ΚΕΔΗΣ και του Αντιπροέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

Στη θέση του κ. Τερζή, ως νέος Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ τοποθετήθηκε ο κ. Κώστας Καρπουχτσής, ενώ στην ΕΣΕΔΕ τον αντικατέστησε ο κ. Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης.

Μάλιστα, ο κ. Τερζής καθόταν ανάμεσα στους αντικαταστάτες του, κάτι που δεν έμεινε ασχολίαστο από τον ίδιο, τονίζοντας την καλή σχέση που έχει μαζί τους και την ικανοποίηση για τη συγκεκριμένη επιλογή τους.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης τόνισε στην εισήγησή του, πως το σύνταγμα ορίζει να είμαστε και ηθικοί και νόμιμοι και πως αυτό έπραξε το δημοτικό συμβούλιο.

«Έχουμε έναν δημοτικό σύμβουλο, πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ ο οποίος δηλώνει ότι θα κατέβει με άλλη παράταξη. Πολύ καλά κάνει. Όμως είναι δυνατόν να είσαι υποψήφιος με άλλη παράταξη και παράλληλα να κατέχεις το αξίωμα που σου έδωσε η παράταξη με την οποία εκλέχθηκες; Είναι δυνατόν να είσαι υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα υποψήφιος με τον Μητσοτάκη; Υπάρχει κάποιος που μπορεί να υποστηρίξει ότι αυτό είναι λογικό και ηθικό; Ο λαός θα κρίνει,» υπογράμμισε ο κ. Πέτρος Αγγελίδης.

Από την πλευρά του, ο κ. Βασίλης Τερζής δήλωσε πως ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις των προηγούμενων ημερών του Δημάρχου Σερρών ότι είναι «ερωτευμένος με την καρέκλα»

«Δηλώνω τίμια ότι ήμουν πιστός και λειτούργησα προς όφελος των δημοτών. Για μένα αυτές οι 18 υπογραφές της παράταξής μου είναι παράσημα γι’ αυτήν την πορεία μου. Να ευχαριστήσω τους δημοτικούς συμβούλους για τις ομόφωνες αποφάσεις για κάθε θέμα που έφερνα εδώ, που φέρναμε και οι υπηρεσιακοί και εγώ ως πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ. Να ευχαριστήσω και τον δήμαρχο και νομίζω πως στα καθήκοντά μου ήμουν ιδιαίτερα αποτελεσματικός και μάλιστα ο ίδιος δεν παρέλειπε να δίνει συγχαρητήρια. Δεν θα ξεχάσω όρθιο τον κ. Παπαβασιλείου που ενώ είχα στα χέρια μου την ‘καυτή’- για όλους τους προηγούμενους προέδρους της ΚΕΔΗΣ- ‘πατάτα’ της πολιτείας των ευχών μου έδωσε τα εύσημα για τη διοργάνωση. Θα συνεχίσω μέχρι 31/8 να βοηθώ αυτό το δημοτικό συμβούλιο, αυτή τη δημοτική αρχή, άσχετα αν έχω διαγραφεί, για το καλό των δημοτών,» επεσήμανε ο κ. Βασίλης Τερζής.

0 Shares