Τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Σερρών ταξίδεψαν στη λίμνη Κερκίνη

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «ΕΕΕΕΚ ταξιδεύοντας στο Εθνικό Πάρκο λίμνης Κερκίνης», την Πέμπτη 04 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πορροΐων και στη λίμνη Κερκίνη.

Τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Σερρών επιβιβάστηκαν στο σχολικό λεωφορείο και μεταφερθήκαν στη περιοχή των Κάτω Πορροΐων. Εκεί επισκεφθήκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, όπου ξεναγηθήκαν στο χώρο και παρακολουθήσαν παρουσίαση και βιντεοπροβολή για τη λίμνη Κερκίνη και την ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το λιμανάκι της Λιβαδιάς, όπου σε συνεργασία με το φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνη, πραγματοποιήθηκε παρατήρηση πουλιών.

Οι δραστηριότητες συνεχίστηκαν στο λιμανάκι της Κερκίνης, όπου ξεκίνησαν με καθαρισμό στις όχθες της λίμνης, περιήγηση και φωτογράφιση της περιοχής.

Χαλάρωσαν και απήλαυσαν πικ-νικ με εδέσματα που είχαν ετοιμαστεί από το σχολείο και ολοκλήρωσαν την εκδρομή τους με μια μαγευτική περιήγηση της λίμνης με βάρκα, όπου παρατηρήσαν από κοντά την μοναδική πανίδα της περιοχής.